Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Județele de la frontiera cu Ungaria vor primi finanțare prin Interreg

Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și patru județe din Ungaria beneficiază de un buget propus de 175 de milioane de euro pentru proiecte prin Interreg.

Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și patru județe din Ungaria beneficiază de un buget propus de 175 de milioane de euro pentru proiecte prin Interreg.

Din programul VI-A România – Ungaria mai fac parte zonele Szabolcs – Szatmar – Bereg, Hajdu – Bihar, Bekes și Csongrad-Csanad, din țara vecină. Din bugetul total 80% reprezintă contribuția FEDR, 20% cea națională (publică și privată) a celor două state.

Programul este destinat finanțării unor proiecte comune și unor operațiuni de importanță strategică în adaptarea la schimbări climatice și prevenirea riscului de dezastre. Alte teme sunt energia regenerabilă, accesul la servicii de sănătate, consolidarea culturii, turismul durabil, o mai bună guvernanță.

Buget mai mare pentru granița cu Bulgaria

Comisiei Europene (CE) i-au fost transmise spre aprobare programele VI-A România – Ungaria și România – Bulgaria, elaborate pentru perioada de programare 2021-2027. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) îndeplinește rolul de autoritate de management.

După modificările solicitate în urma procesului de negociere cu CE, MDLPA va retransmite documentul către instituția europeană. Bugetul pentru Interreg VI-A România – Bulgaria este de 207 milioane de euro.

După aprobarea celor două programe de către CE, vor fi lansate apeluri de proiecte. Ele sunt menite să contribuie la dezvoltarea economică, socială și de mediu a zonei de graniță, îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Uzina de piese pentru avioane Sonaca Aerospace Transylvania (SAT), din județul Cluj, a început asamblarea aeronavei S200.

Fabrica de avioane Sonaca, asaltată de tineri

Articolul următor

Compania Solaris a livrat încă trei autobuze hibrid Solaris Urbino la Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share