Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Globalworth & CATTED accelereaza segmentul small business units

Globalworth anunță semnarea unui parteneriat strategic alături de CATTED pentru zona de industrie ușoară și logistică, axat în principal pe segmentul de “small business units”. Parteneriatul, având ca acționar majoritar Globalworth, presupune pentru început achiziționarea unui teren de aproximativ 45,000 mp în Ștefănești, ideal pentru o dezvoltare logistică, cât și preluarea unui proiect logistic de small business units dezvoltat anterior de către CATTED în Chitila.

Eforturile celor două companii vor fi concentrate pe spații de depozitare în format inteligent, flexibil, cu servicii suport complet integrate și cu susținerea unei comunități de business avansate în Ștefănești și Chitila. Urmărind diversificarea portofoliului, Globalworth se va axa alături de noul partener pe unități de afaceri mici („small business units”) și va dezvolta un concept relativ nou pe piața din România, oferind o mai mare flexibilitate de utilizare și capacitate de extindere față de depozitele logistice clasice. Cele două proiecte cu care începe colaborarea sunt situate în două zone extrem de bine conectate la infrastructura Bucureștiului, capitala rămânând unul dintre principalele hub-uri de producție si servicii de logistică din țară.

Business Park Ștefănești // localizat în zona de nord a Bucureștiului, cu acces facil la Centura Bucureștiului. Locația permite conexiunea rapidă cu centrul Bucureștiului prin autostrada A2. Proiectul va cuprinde 3 facilități industriale care totalizează o suprafață închiriabilă de 18.000 mp, dispuse pe un teren de 45.000 mp. Împreună, cele 3 clădiri vor oferi până la 24 unități de închiriat, cu suprafețe de depozitare de la 500 la 1.500 mp. Fiecare modul dispune de cel puțin 1 drive-in, cât și o rampă de andocare.


Business Park Chitila // localizat în zona de nord – vest a Bucureștiului, cu acces direct la Centura Bucureștiului, proiectul beneficiază de asemenea de conexiune rapidă cu centrul capitalei, cât și cu autostrada A1 și drumul național DN7. Proiectul are 13 clădiri cu o suprafață totală închiriabilă de 7.000 mp, dispuse pe un teren de 18.100 mp. Cele 13 hale dispun de spații de depozitare cuprinse între 200 și 600 mp și de spații de birouri cu suprafețe cuprinse între 50 și 180 mp.

Mihai Zaharia, Director de Investiții Globalworth România și Director Piețe de Capital Globalworth Group

 “Globalworth Industrial, sub-brandul de logistică și industrie ușoară a Globalworth, se dezvoltă în continuare. După progresul avut în urma creșterii industriei e-commerce, am identificat un nou target cu mare potențial: companiile mici și mijlocii care caută spații moderne de depozitare. Găsirea unui partener de încredere, CATTED, ne-a încurajat să investim în această nouă direcție și sperăm ca unitățile deja existente, precum și cele pe care urmează să le dezvoltăm împreună să răspundă nevoilor acestor companii. Suntem convinși că modelul de business CATTED este unul de succes, rezultate atinse până acum vorbesc de la sine, și abia așteptăm să lucrăm împreună și să ne consolidăm prezența pe piață. Având în portofoliul nostru și small business units, vom putea oferi o gamă largă de spații moderne adaptate nevoilor companiilor care operează în România, ceea ce reprezintă unul dintre principalele noastre scopuri”, a declarat Mihai Zaharia, Director de Investiții Globalworth România și Director Piețe de Capital Globalworth Group.

Tudor Cobalaș, Business Developer, CATTED.

”Viziunea CATTED este de a respecta tradiția lucrului bine făcut pentru viitorul îndepărtat. În această viziune ne-am întâlnit cu noul nostru partener. Avem siguranța că prin acest parteneriat cu Globalworth, vom dezvolta si oferi pieții românești parcuri logistice si comunității de business conform cu standarde avansate, care, în mod util și concret, oferă viitorilor nostri chiriasi rezultatele dorite. Planul strategic de dezvoltare pe care se bazează parteneriatul nostru, deschide un nou drum pentru dezvoltarea unei retele nationale de parcuri logistice focusate pe small business units. Beneficiile reale pe care le oferim vor susține dezvoltarea chiriașilor noștri. Venim în întâmpinarea lor și oferim transparența și un parteneriat win-win. Alături de Globalworth vom crea parcuri logistice performante, așa cum ne doream pentru România, a adăugat Tudor Cobalaș, Business Developer, CATTED.

 

La finalul anului 2021, portofoliul Globalworth Industrial, sub-brandul de logistică și industrie ușoară a Globalworth, se întinde pe o suprafață de peste 261.000 mp, cu un grad de ocupare de peste 95%, în diferite zone din România, cum ar fi Arad, București, Constanța, Oradea, Pitești și Timișoara. Printre proiectele care consolidează activitățile de logistică și ale companiei se numără Pitești Industrial Park, Chitila Logistics Hub, Constanța Business Park, Business Park Chitila, Business Park Ștefănești, Timișoara Industrial Park, Industrial Park West Arad și Industrial Park West Oradea.

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală şi de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra, în segmentul AIM, care activează în România și Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piața imobiliară de birouri. Globalworth investește, dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și parcuri industriale și de logistică, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de peste 240 de profesioniști în Cipru, Guernsey, România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 3.2 miliarde de euro, la 31 decembrie 2021. Aproximativ 95,9% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 660 de companii naționale și multinaționale. În România, Globalworth este prezentă în Bucureşti, Timişoara, Arad, Oradea, Constanţa şi Piteşti, în timp ce în Polonia proprietăţile se regăsesc în Varşovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk şi Katowice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Timișorenii au depus 113 propuneri de finanțare care vor concura pe trei milioane oferite de Timișoara pe bugetul participativ

Articolul următor
h victoriei 109

BTDConstruct & Ambient, birouri noi în H Victoriei 109

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share