Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vor să-i găsească pe cei care aruncă gunoaie pe drumurile naționale

Parcările din Bihor vor fi supravegheate video pentru depistarea celor ce depozitează gunoaie.

Consiliul Județean Bihor implementează un proiect-pilot prin care să se asigure supravegherea video a parcărilor de pe drumurile naționale din județ. Proiectul este parte a eforturilor de menținere a curățeniei.

Protocol de colaborare

În acest sens, săptămâna trecută,s-a aprobat încheierea unui protocol de colaborare între Consiliul Județean Bihor, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj (DRDP Cluj) din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Societatea RCS&RCS și Societatea Bitroot Solution.

„În baza colaborării cu DRDP Cluj, aceștia au identificat parcările unde frecvent se depozitează ilegal deșeuri. Pe baza unui proiect-pilot care este finanțat de două companii private, sunt montate camere de luat vederi care au un soft special. Acestea identifică imediat și semnalizează în dispeceratul Poliției momentul în care cineva aruncă gunoaie. În condițiile în care acest proiect pilot va funcționa și vom vedea că sunt rezultate, am intenționa să depunem un proiect cu finanțare europeană în perioada următoare, pentru că există o axă pe Programul Operațional Regional pentru siguranță”, a explicat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Cinci parcări

Conform protocolului de colaborare, firma Bitroot Solution pune la dispoziție gratuit nouă camere video pentru supravegherea a cinci parcări de pe drumurile naționale din Bihor. Compania RCS&RDS va asigura conexiunea la internet.

DRDP Cluj are rolul de a identifica parcările unde se depozitează frecvent deșeuri. IPJ Bihor preia în comodat camerele de supraveghere video, le monitorizează permanent și organizează echipe mixte cu Comisariatul Județean Bihor al Gărzii Naționale de Mediu pentru aplicarea măsurilor necesare.

CJ Bihor monitorizează în permanență camerele video și transmite către autoritățile competente informațiile de interes. Totodată, colaborează cu partenerii și primăriile din județ pentru punerea în aplicare a protocolului. Protocolul se încheie pe o perioadă de 4 luni.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cine e capul limpede la Romgaz?

Articolul următor

Noi trasee montane în județul Satu Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share