Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Reconversia Carbochim, supusă dezbaterii publice

Cel mai mare proiect de regenerare urbană din România va avea loc pe platforma industrială Carbochim.
Proiectul de reconversie a uzinei de la Cluj este evaluat la 500 de milioane de euro | Foto: Iulius

Dezvoltatorul proiectului de reconversie urbană a platformei industriale Carbochim, grupul Iulius, a lansat un portal de dezbatere a investiției.

Aceasta se ridică la 500 de milioane de euro. “Ne dorim să transformăm platforma industrială Carbochim într-o parte din Cluj, un spațiu al întregii comunități. Fabrica își va continua povestea în fosta hală Tricotaje Someșul”, au specificat reprezentanții Iulius. Carbochim este cel mai mare producător de abrazive profesionale din România. Platforma industrială se întinde pe 14 ha.

Suprafața utilizată pentru producție este sub 30%. Fabrica va fi relocată, anul acesta, în fosta hală Tricotaje Someșul, din Bd. Muncii. 5 milioane de euro vor fi investite în relocarea, modernizarea și retehnologizarea fabricii de produse abrazive, a cărei activitate nu va fi întreruptă, conform dezvoltatorului. Portalul de dezbateri cuprinde mai multe comentarii referitoare la amenajarea zonei.

Ce vor clujenii pe fosta platformă

  • “Foarte bine gândit proiectul, dar dacă rămân ruinele Unirea lângă, e o pată neagră în zonă. Mai există două centre de colectare fier vechi pe malul stâng Someș care trebuie să dispară. Împreună cu Primăria trebuie să găsiți o soluție”.
  • “Mi-ar plăcea să vedem mai multe expoziții ale artiștilor români și internaționali. Poate chiar o variantă locală a proiectului Art Safari”.
  • “Stăm foarte prost la capitolul spitale, clinici igienice, cu tehnologie de ultimă generație. Ne îngrămădim în spitale insalubre și ne îmbolnăvim acolo unde mergem să ne tratăm. Pentru hobby-uri și divertisment avem suficiente opțiuni deocamdată”.
  • “Visez la un loc baby friendly unde să pot merge cu cel mic să fac sport, dar să aibă propriul loc, unde să se poată juca și socializa cu alți copilaşi cât mă antrenez”.
  • “Mi-aș dori să fie un parc modern, cu Someșul integrat. Consider că avem suficiente mall-uri, blocuri și office-uri”.
  • “Mi-aș dori o zonă rezidențială high-end”.

Sursa: Parte din Cluj

Coordonatele proiectului inițiat de Iulius

Noul proiect presupune 115.000 mp de spații de shopping, birouri pe 23.000 mp, blocuri de locuințe. Alte amenajări sunt două clădiri de patrimoniu convertite în centre culturale, grădină urbană proprie de 4 ha, 6.000 de locuri de parcare subterană, 3.500 de spații pentru biciclete, stații de încărcare a mașinilor electrice.

Investiția va fi realizată în parteneriat cu Atterbury Europe. Proiectul este în etapa de analiză, consultare și autorizare, demararea lucrărilor fiind estimată la începutul lui 2023.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Banca Transilvania și SAS au intrat în parteneriat pentru un program de masterat demarat de Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) Cluj.

Banca Transilvania primește în internship viitorii informaticieni

Articolul următor

Noul manager al spitalului unificat Oradea vrea o selecție a specialiștilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share