Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BT Capital Partners, lider al sindicatului de intermediere pentru Fidelis

Societățile BT Capital Partners (BTCP) Cluj, BCR, BRD, Alpha Bank formează sindicatul de intermediere al ofertei.

Societățile BT Capital Partners (BTCP) Cluj, BCR, BRD, Alpha Bank formează sindicatul de intermediere al ofertei.

Titlurile de stat Fidelis au debutat la Bursa de Valori București (BVB). Au fost șapte astfel de oferte, începând cu 2020. Ministerul de Finanțe a atras de la populație 2,2 miliarde de euro.

„Rezultatele reconfirmă interesul investitorilor pentru aceste instrumente și încrederea în statul român în context dificil. Acesta este marcat de efectele negative economic și financiar ale conflictului geopolitic din regiune” – ministrul Adrian Câciu.

„Strategia constantă de finanțare a MF, inclusiv prin mecanismele bursiere, e o dovadă a rezilienței pieței de capital locale” – Radu Hanga, președintele BVB

Veniturile din investiție sunt neimpozabile

„Numărul investitorilor de retail este în continuă creștere, din primul trimestru al anului 2020. Cu siguranță este corelată și cu debutul primei emisiuni de titluri de stat Fidelis la BVB, din iulie 2020” – Adrian Tănase, CEO al BVB.

În cadrul ofertei din martie, românii au plasat 14.547 ordine de subscriere pentru titlurile de stat în lei și în euro. Oferta a cuprins titluri de stat în lei cu maturități de unu, respectiv trei ani, și două emisiuni în euro, cu scadența în 2023 și 2024.

„Suntem mulțumiți să identificăm un trend de susținere a acestui tip de investiții. Acesta e dat de scadențele unor emisiuni anterioare și reinvestirea fondurilor în emisiuni noi”, a declarat Daniela Secară, directorul BTCP. Veniturile obținute în urma investiției în titlurile Fidelis (dobânzi și câștigurile de capital) sunt neimpozabile.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Oameni de afaceri din Transilvania, întruniți la Cluj, au stabilit cum pot ieși învingători din criza pandemică, militară și energetică. Organizația Romanian Business Leaders (RBL) își asumă rolul de coordonator.

Antreprenorii clujeni profită de tripla criză. “România poate fi inundată de bani”

Articolul următor
Grupul de companii Bittnet a semnat contractul de prelucrare integrală a 2Net Computer. Societatea din Brașov este specializată în echipamente, soluții și servicii informatice.

Bittnet va înghiți 2Net Computer

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share