Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bittnet va înghiți 2Net Computer

Grupul de companii Bittnet a semnat contractul de prelucrare integrală a 2Net Computer. Societatea din Brașov este specializată în echipamente, soluții și servicii informatice.

Grupul de companii Bittnet București a semnat contractul de preluare integrală a 2Net Computer. Societatea din Brașov este specializată în echipamente, soluții și servicii informatice.

Tranzacția este supusă aprobării de către Consiliul Concurenței. 2Net va fi deținută integral de către Dendrio Solutions și integrată în divizia de tehnologie a Bittnet Group. „Odată cu finalizarea tranzacției ne vom consolida prezența în zona de centru a României. Vom avea acces la clienții internaționali cu activitate în județele Brașov, Covasna și Harghita”, a declarat Mihai Logofătu, CEO al Bittnet Group.

2Net a fost fondată de antreprenorul Gheorghe Tomescu și are 24 de angajați. Dendrio își fortifică prezența în Transilvania având în vedere și preluarea TopTech, în martie. Ultima avea activitate în Cluj, Sibiu, Alba și Hunedoara.

Dendrio preia și un împrumut al 2Net

George Tomescu va rămâne implicat în 2Net pentru cel puțin un an, în vederea finalizării procesului de tranziție. Valoarea tranzacției anunțate este estimată la 6,3 milioane de lei. Dendrio care va prelua și un împrumut acționar de 1,2 milioane de lei. Tranzacția face parte din planul de extindere și consolidare a Bittnet.

Grupul urmărește consolidarea prezenței sale atât în activitatea clasică de integrare IT&C cât și în zona de securitate cibernetică. Anul trecut 2Net a obținut venituri de 25 milioane de lei și un profit net de 1,4 milioane. Veniturile grupului Bittnet sunt estimate la 170 de milioane de lei, iar profitul net, la 6 milioane.

Tranzacția a fost facilitată de Kogaion Investments. Bittnet a fost fondată la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Grupul include acum 11 companii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Societățile BT Capital Partners (BTCP) Cluj, BCR, BRD, Alpha Bank formează sindicatul de intermediere al ofertei.

BT Capital Partners, lider al sindicatului de intermediere pentru Fidelis

Articolul următor
UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj este singura de profil din România inclusă în clasamentul QS World University Rankings by Subject 2022.

Universitatea Iuliu Hațieganu, inclusă în topul QS World

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share