Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bittnet cumpără TopTech cu 2,5 milioane euro

Grupul de companii Bittnet București a finalizat negocierile de preluare integrală a TopTech Deva, specializată în echipamente și soluții IT&C.

Grupul de companii Bittnet București a finalizat negocierile de preluare integrală a TopTech Deva, specializată în echipamente și soluții IT&C. Tranzacția este supusă aprobării de către Consiliul Concurenței.

„Prin unirea portofoliilor de soluții și servicii ale celor două entități avem oportunitatea de a satisface mai bine nevoile clienților. Deși ne aflăm într-un context geopolitic dificil și caracterizat de impredictibilitate, rămânem dedicați planurilor anunțate către investitori și acționari cu privire la investițiile și extinderea către piețele din Europa Centrală și de Est,” a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

TopTech este una dintre cele mai mari companii de soluții IT&C din centrul și vestul țării și are parteneriate cu Dell sau HP. Compania are 80 de angajați și colaboratori în Deva, Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca, Alba-Iulia și Mediaș. În urma acestei tranzacții, grupul își extinde acoperirea geografică națională. Valoarea tranzacției este estimată la 12,5 milioane de lei. Plata se va face parțial în numerar (7,5 milioane direct de către Dendrio), iar 5 milioane vor reprezenta acțiuni Bittnet.

Achiziții pe bandă rulantă la Bittnet

Investiția a fost aprobată de către acționarii Bittnet în 2021. Aceasta face parte din planul de extindere și consolidare al Bittnet Group prin achiziții prin care grupul urmărește consolidarea prezenței sale în activitatea clasică de integrare IT&C și în securitatea cibernetică.

Tranzacția a fost facilitată de Kogaion Investments, care a acordat servicii de consultanță cumpărătorului și a coordonat procesul tranzacției. TopTech a avut, anul trecut, afaceri de 55 milioane lei și un profit net de 1,6 milioane. După finalizarea tranzacției, TopTech va fi integrată în divizia de tehnologie a Bittnet. Aceasta mai cuprinde Elian, Nenos, Nonlinear, ITPrepared, GRX și ISEC.

Divizia a înregistrat afaceri de 98,4 milioane de lei. Fără a lua în considerare preluarea TopTech, grupul bugetează venituri de 134 milioane de lei pentru divizia de tehnologie în 2022, în creștere cu 37% comparativ cu 2021. Bittnet a fost fondată de către frații Mihai și Cristian Logofătu ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Aceasta a devenit un grup de 11 firme.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Asociația Pro Infrastructură (API) consideră că structura metroului ușor de la Cluj poate fi terminată la până în 2026, fără ca acesta să fie și funcțional.

Când vom circula cu metroul la Cluj? “În 2026 va fi gata doar structura”

Articolul următor
Fermierii beneficiază, din acest an, de un nou program de sprijin, Rural Invest.

Cum se va derula primul program Rural Invest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share