Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitatea Iuliu Hațieganu, inclusă în topul QS World

UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj este singura de profil din România inclusă în clasamentul QS World University Rankings by Subject 2022.

Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj este singura de profil din România inclusă în clasamentul QS World University Rankings by Subject 2022.

Universitatea Iuliu Hațieganu ocupă locul 351-400 la disciplina medicină, din domeniul general științele vieții și medicină. QS Quacquarelli Symonds (think-tank internațional pentru învățământul superior) a publicat QS World University Rankings by Subject. Este o analiză comparativă a performanțelor a 15.200 de programe universitare, de la 1.543 de universități din 88 de țări, în 51 de discipline academice.

Acestea fac parte din portofoliul anual QS World – URS, consultat de 147 de milioane de ori în 2021 pe TopUniversities.com. La elaborarea clasamentului pentru disciplina medicină au fost evaluate 1.200 de universități, iar 671 fiind incluse în clasament. UMF Cluj este singura din România inclusă în intervalul 351-400. Aceasta este urmată de Universitatea Babeș-Bolyai, în intervalul 601-650.

Studenții își aleg universitățile în funcție de topuri

QS World-URS, cel mai consultat clasament universitar din lume, acoperă cinci domenii generale, fiecare cu mai multe discipline. Ele sunt arte și științe umaniste; inginerie și tehnologie; științele vieții și medicină; științele naturii; științe sociale și management.

Evaluarea universităților se realizează pe criteriile: reputație academică și de angajator, citări, rețeaua internațională de cercetare, H-index. UMFIH a obținut punctaje ridicate pe criteriul citări și respectiv H-index. Clasamentele sunt realizate anual pentru a ajuta viitorii studenți să identifice universitățile de top din anumit domeniu.

UMFIH este prezentă în mai multe clasamente internaționale, dedicate instituțiilor de învățământ superior. Aceasta ocupă locul 4 în Metarankingul Universitar pe 2021, realizat de Ministerul Educației. Topul ordonează cele mai performante instituții de învățământ superior la nivel științific și cu vizibilitate internațională în clasamentele globale ale universităților.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Grupul de companii Bittnet a semnat contractul de prelucrare integrală a 2Net Computer. Societatea din Brașov este specializată în echipamente, soluții și servicii informatice.

Bittnet va înghiți 2Net Computer

Articolul următor
„AROBS va deveni un furnizor de servicii software valoros pentru Enea. Odată cu această cedare a afacerii, Enea se va concentra pe intensificarea activității ca specialist în produse software pentru sectorul de telecomunicații și securitate cibernetică,

Cea mai mare tranzacție a AROBS: cumpără o companie cu capital suedez

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share