Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cea mai mare tranzacție a AROBS: cumpără o companie cu capital suedez

„AROBS va deveni un furnizor de servicii software valoros pentru Enea. Odată cu această cedare a afacerii, Enea se va concentra pe intensificarea activității ca specialist în produse software pentru sectorul de telecomunicații și securitate cibernetică,
Grupul suedez se va concentra, după cedarea diviziei din România, pe telecomunicații și securitate cibernetică | Foto: Enea

AROBS Transilvania Software Cluj a parafat cumpărarea, cu 17,9 milioane de euro, a Enea Services Romania, filială a grupului suedez cu același nume.

AROBS este cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București (BVB). Filiala Enea din România (ESR) este deținută în întregime de Enea Software. Compania mamă, Enea AB, este listată pe Nasdaq Stockholm.

AROBS își va întări divizia Software Services prin integrarea în grup a 160 de angajați. Clujenii își vor consolida și mai mult prezența în SUA. În același timp își extind portofoliul de clienți de pe piața europeană și cea americană.

„Planurile noastre de expansiune trebuie să continue și în acest an, în linie cu ceea ce am anunțat la momentul listării noastre pe piața AeRO a BVB. Continuăm pe calea consolidării expertizei în dezvoltarea de software, în special în tehnologiile embedded și soluțiile enterprise. Urmărim și extinderea pe piețele noastre cheie prin efectuarea de tranzacții de M&A. Îi asigurăm pe investitorii noștri că avem în vedere companii excepționale cu o creștere constantă”, afirmă Voicu Oprean, fondatorul AROBS.

Tranzacția cuprinde achiziționarea ESR, întreaga divizie de dezvoltare software a Enea AB (operațiunile din SUA – contractorii locali și contractele clienților). Pentru tranzacție, AROBS va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii BVB în timpul plasamentului privat de acțiuni din octombrie, dar și finanțare bancară.

Continuă sarabanda achizițiilor

„AROBS va deveni un furnizor de servicii software valoros pentru Enea. Odată cu această cedare a afacerii, Enea se va concentra pe intensificarea activității ca specialist în produse software pentru sectorul de telecomunicații și securitate cibernetică. Acolo observăm oportunități de provocare a concurenților consacrați și de majorare a cotei noastre de piață”, spune Jan Häglund, președintele Enea AB.

ESR a avut afaceri de 12 milioane de euro în 2021. Este a doua tranzacție realizată de AROBS de la anunțul de listare pe BVB, după achiziționarea Berg Software Timișoara, și a șasea din ultimii ani. Printre companiile preluate se numără CoSo (Olanda, Belgia), Skyshield (Ungaria), Berg Software, SAS Grup, SoftManager, UCMS (România).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj este singura de profil din România inclusă în clasamentul QS World University Rankings by Subject 2022.

Universitatea Iuliu Hațieganu, inclusă în topul QS World

Articolul următor

Dräxlmaier Group a demarat construcția fabricii de componente E-mobility la Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share