Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cât costă locomotivele electrice care ating viteza de 200 km/h? Autoritățile consultă piața

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a publicat în SEAP un anunț de consultare a pieței, pentru a obține valoarea estimativă unitară în vederea achiziției de locomotive electrice și o cotație pentru mentenanța acestora.

Astfel, instituția dorește obținerea unei valori estimative unitare pentru achiziția unei locomotive electrice LE pe 4 osii, care să dispună de instalație ERTMS on-board, capabile să atingă viteza de 200 km/h și să tracteze până la 16 vagoane de călători și a serviciului de mentenanță, necesar funcționării acesteia pentru o perioadă de 15 ani cu posibilitatea de extindere la 30 de ani.

Prețul va fi compus din:

– prețul de achiziție a unei unei locomotive electrice LE pe 4 osii, care să dispună de instalație ERTMS on-board, capabile să atingă viteza de 200 km/h și să tracteze până la 16 vagoane de călători , exprimat în lei/ramă;
– prețul pentru asigurarea întreținerii/mentenanței pentru 15 ani, exprimat printr-un preț mediu în lei/km.; serviciile de mentenanță vor fi prevăzute cu o opțiune de suplimentare de până la 30 de ani.

Data limită pentru transmiterea de propuneri este 20 aprilie 2022, iar consultarea se va încheia pe 29 aprilie 2022.

Radu Zlatian, director în cadrul producătorului român Softronic Craiova, exportator de locomotive în Suedia, atenționează că România nu are nicio linie pe care viteza să fie de 200 de kilometri pe oră. „Nu avem nicio linie cu 200 de kilometri pe oră și cele care sunt în modernizare acum sunt de 160 kilometri pe oră, atunci de ce să ceri 200 kilometri pe oră, asta e prima chestiune. Evoluția locomotivelor e foarte rapidă și când vom avea linii de 200 kilometri pe oră, acestea vor fi învechite”, spune Zlatian, citat de clubferoviar.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
laszlo borbely

România vrea să instruiască 2.000 de experți în dezvoltare durabilă în următorii 3 ani

Articolul următor

Președintele Grupului Banca Mondială, David Malpass, va vizita România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share