Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea a găzduit „Invest In” – „Fonduri europene pentru IMM-uri 2021–2027”

Invest In” – „Fonduri europene pentru IMM-uri 2021–2027” a fost denumirea evenimentului organizat joi, 7 aprilie 2022, în Sala Mare a Prefecturii Bihor

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Local al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, ministerele de resort, Prefectura județului Bihor și Primăria Municipiului Oradea.

În cadrul conferinței a fost abordat subiectul „Fonduri Europene 2021- 2027 pentru IMM-uri”, promovându-se oportunităţile de finanţare şi dezvoltare la nivel regional.

FNGCIMM la Oradea

Florin Jianu – preşedintele CNIPMMR, a anunțat că Fondul Național de Garantare al Creditelor pentru IMM-uri va avea o reprezentanță la Oradea.

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM va deschide o reprezentanță la Oradea. Asta ca urmare a eficienței, eficacității și a interesului mare al mediului de afaceri cu privire la activitatea Fondului de Garantare. Mai exact, județul Bihor este pe locul doi pe țară în ceea ce înseamnă programul național IMM Invest. Este un lucru îmbucurător, care arată un mediu de afaceri dinamic, ce are nevoie de susținere”, a informat Florin Jianu.

Marcel Boloș, ministrul Cercetării și Digitalizării, nu a putut ajunge la evenimentul de la Oradea, fiind numit și ministru interimar la Fonduri Europene. Marcel Boloș a fost prezent, totuși, online, felicitându-i pe organizatori și asigurându-i pe cei prezenți de sprijinul său.

Noutăți și programe

Oana Bâra – Head of Financing Programs BCR, a pregătit celor prezenți o scurtă prezentare cu privire la perspectivele și oportunitățile programelor de finanțare.

Ioana Roman, de la ADR Nord – Vest a prezentat oportunitățile de finanțare pentru IMM-uri prin POR 2021 – 2027, răspunzând la întrebările pe care antreprenorii le pun cel mai des.

Directorul Agenției IMM Cluj – Napoca, Mircea Miheştean, a vorbit despre noutățile programului Start-up Nation, care va începe, cel mai probabil între 29 aprilie – prima parte a lunii mai. Una dintre acestea se referă la introducerea a două variante de finanțare: 100.000 de lei pe beneficiar, dacă aplicatul își asumă crearea unui loc de muncă, și 200.000 de lei, dacă beneficiarul își asumă crearea a două locuri de muncă. Acesta a mai precizat și faptul căo parte a bugetului va fi rezervat celor din diaspora, care se întorc acasă și vor să inițieze o afacere.

Evenimentul a putut fi urmărit live şi pe pagina de facebook a CNIPMMR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dräxlmaier Group a demarat construcția fabricii de componente E-mobility la Timișoara

Articolul următor

FAN Delivery, platforma online de personal shopping a FAN Courier, se extinde la Timișoara și în localitățile limitrofe

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share