Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CCIR susține proiectul european de înfrățire cu camerele de comerț regionale ucrainene

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a participat, în data de 7 aprilie, la reuniunea membrilor Consiliului Director al Asociaţiei Camerelor Europene de Comerţ și Industrie (EUROCHAMBRES), fiind reprezentată de secretarul general al organizației, Ovidiu Silaghi. Principalul subiect de pe ordinea de zi a făcut referire la consecințele războiului din Ucraina și măsurile imediate care se impun privind atenuarea efectelor economice urmare a acestui conflict armat.

Camere înfrățite

Aproximativ 30% dintre companiile ucrainene au fost afectate de acest război neprovocat. Estimăm o scădere a PIB-ul Ucrainei cu 50% din cauza pagubelor majore ale războiului. Un procent de 65% din exporturile Ucrainei se realizau prin porturile din Odesa și Mariupol, iar din cauza asalturilor rusești aceste porturi nu mai sunt sigure pentru exporturile de mărfuri ucrainene. În acest context, solicităm sprijinul tuturor membrilor EUROCHAMBRES pentru a identifica alternative pentru transportarea mărfurilor ucrainene în Europa. Propunem ca fiecare cameră de comerț națională din statele membre ale Uniunii Europene să se înfrățească cu una din cele 25 de camere de comerț regionale din Ucraina. Scopul acestui proiect este de a facilita colaborarea între camerele de comerț din Uniunea Europeană și cele din Ucraina și, în mod special, pentru a oferi sprijin fiecărei camere de comerț regionale ucrainene prin acordare de suport umanitar, financiar și consultanță la nivel cameral”, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie din Ucraina,Gennadiy Chyzhykov.

CCIR salută propunerea președintelui Camerei de Comerț și Industrie din Ucraina, dl. Gennadiy Chyzhykov, și își dorește să înceapă cât mai curând colaborarea cu una din camerele de comerț regionale din Odesa, Cernăuți sau Ujhorod pentru a oferi sprijin total în aceste vremuri tulburi. Cu foarte puțin timp înainte de începerea acestui război, președintele Camerei de Comerț și Industrie din Ucraina s-a aflat în vizită oficială la CCIR, moment în care ne-am exprimat foarte clar în favoarea continuării parcursului proeuropean al Ucrainei. Nu trebuie uitat faptul că acordul de asociere între Uniunea Europeană și Ucraina a intrat în vigoare în luna septembrie 2017, reprezentând o etapă majoră în relațiile bilaterale, oferind noi oportunități economice ambelor părți. Susținerea demersurilor colegilor ucraineni devine, astfel, o datorie pentru toți membrii EUROCHAMBRES și suntem convinși că acest proiect va fi pus în practică foarte repede”, a declarat secretarul general al CCIR, Ovidiu Silaghi.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Detaliile autostrăzii Timișoara – Belgrad se vor stabili cel mai devreme în luna mai

Articolul următor
”Târgul de viitor” pentru elevii bistrițeni a adus astăzi la Bistrița cele mai importante universități din România. Și peste 1000 de elevi care pot să răspundă după ziua de astăzi la întrebarea: “Eu ce fac cu viața mea?” Tinerii au nevoie de o direcție clară și de oportunități, iar târgul de astăzi de la Liceul InfoEl aduce acasă la Bistrița aceste oportunități pentru tineri. Îl felicit pe Gabi Urs și pe inimoșii voluntari de la Asociația POV21 pentru organizarea foarte bună a acestui eveniment. Sunt tânăr și sunt un susținător al tinerilor și al oportunităților pentru tineri. Atât la nivel local cât și în Parlamentul României! Oportunitățile pentru elevii bistrițeni vin din partea următoarelor universități: ● Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (Facultatea de Matematică și Informatică). ● Universitatea Tehnică Cluj-Napoca ● Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași ● Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava ● Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu ● Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași ● Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca - Extensia Năsăud ● Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi ● Universitatea de Vest Timișoara ● Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța ● Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia ● Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca Mult succes tuturor elevilor și un drum bun în viață! Sunt alături de voi și cred în voi!

Extensia UTCN de la Bistrița s-a pus în mișcare. Leoni Wiring își așteaptă viitorii angajați

Citește și:
Citeste mai mult

Cum arată noua fabrică Aboliv de la Cluj

Investitorii din comuna Mihai Viteazu au prezentat unitatea de producție a mezelurilor recent pusă în funcțiune. “Hala noastră…
Zi de Zi știri economice:
Total
1
Share