Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Efervescență în construcții la Cluj. S-au dublat autorizațiile de construire

Numărul autorizațiilor de construite eliberate pentru clădiri rezidențiale în județ era de 221 în februarie, față de 115 în aceeași lună a anului trecut.

Numărul autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale era de 221 în februarie, față de 115 în aceeași lună a anului trecut.

În județ s-au eliberat cu 106 mai multe autorizații comparativ cu luna corespunzătoare din 2021 și cu 13 mai multe față de ianuarie 2021 conform Direcției de Statistică a Județului Cluj.

În primele două luni ale anului curent, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate a fost de 429. Deci cu 170 mai mare comparativ cu aceeași perioadă din 2021.

Mai multă activitate la sate

În șase luni din anul trecut, numărul lunar al acestor autorizații era sub 200. Numărul documentelor eliberate în mediul rural este de trei ori mai mare decât al celor din orașe: 335 în primele două luni din 2022 față de 94 în mediul urban.

Sursa datelor o constituie cercetarea statistică lunară ”Autorizații de construire eliberate pentru clădiri”. Aceasta se adresează instituțiilor administrației publice locale (consiliul județean și cele locale). Clădirea rezidențială este folosită integral sau peste 50% pentru locuit.

În alte clădiri se cuprind: hoteluri și alte clădiri simple; pentru comerțul cu ridicata și cu amănuntul; pentru transport și telecomunicații, clădiri industriale și agricole; pentru învățământ, știință, cultură și artă, ocrotirea sănătății, sport și agrement.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SHARE Architects prezintă expoziția ‘’IMAGINARIUM’’

Articolul următor
Una dintre cele mai importante șosele din punct de vedere turistic a Maramureșului, DN 18B, are ca termen de finalizare luna iulie.

Drumul turistic Târgu-Lăpuș – Cernești, modernizat până în iulie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share