Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sandu Băbășan pleacă din fruntea Blugento

Antreprenorul Sandu Băbășan, cofondator al furnizorului de soluții de comerț electronic Blugento Cluj, a decis să iasă din management.
Antreprenorul în serie se va axa pe piața office și pe finanțarea startup-urilor demarate de români | Foto: Business Days

Antreprenorul Sandu Băbășan, cofondator al furnizorului de soluții de comerț electronic Blugento Cluj, a decis să iasă din management.

El rămâne asociat în Blugento, dar conducerea este preluată de Vlad Stănescu, un alt cofondator. Băbășan a ocupat funcția de CEO, timp de șase ani. Acesta își va dedica majoritatea timpului dezvoltării proiectului Nooka Space. Este vorba despre prima rețea globală de birouri inteligente, prezentă în 6 țări europene.

Băbășan este concentrat și pe dezvoltarea la nivel internațional a unei rețele de parteneri de business și investiții. Cu ajutorul acesteia va sprijini creșterea accelerată startup-urilor la nivel global. Băbășan estimează că, în 2022, va atrage finanțări pentru dezvoltare de 5 milioane de euro în companiile care deține participații.

În ultimii ani, antreprenorul în serie a dezvoltat mai multe proiecte. Printre ele se mai numără Autodeal (gestionare costuri auto), Robin Good (startup-uri), StageMe (video live streaming), Bookr (rezervări online), iVox (sondaje), CashControl (administrare finanțe personale).

Investitor în românii de perspectivă

„Ies din zona de execuție a Blugento, după ce business-ul și-a demonstrat potențialul de a se extinde regional. Îmi propun să contribui la dezvoltarea rețelei de birouri smart Nooka Space. Continui să să investesc în startup-uri “early stage”. Acolo know-how-ul meu în zona de internaționalizare poate face cu adevărat diferența”, consideră antreprenorul.

Anul acesta va investi în mai multe companii din țară sau dezvoltate de români în diaspora. „Am în vedere investiții în proiecte de tehnologie, cu  capacitate de scalare internațională și potențial de a dezvolta comunități digitale”. Băbășan este antreprenor din 2005, după terminarea facultății, când a pus pe picioare un business în industria online.

A dezvoltat ulterior, alături de Stănescu, agenția de software development MindMagnet. Prin intermediul acesteia construia magazine online la cheie pentru clienți internaționali. Compania a fost achiziționată de furnizorul de soluții software Pitech Plus. El a reușit atragerea mai multor finanțări pentru dezvoltarea afacerilor sale. Cea mai importantă a fost investiția de 1 milion de euro în Blugento a R22 (Polonia).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

E.ON: Panourile fotovoltaice, soluția „verde” pentru facturi mai mici cu 90%

Articolul următor
Județul Cluj se situează pe locul doi pe țară în privința câștigului salarial mediu net. Acesta era de 4.449 de lei în februarie.

Clujenii și bucureștenii se bat pe cele mai mari salarii în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share