Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Arhitecții și edilii din Transilvania și-au prezentat viziunea asupra orașelor viitorului

Specialiști în arhitectură și dezvoltare durabilă, dar și edili din Transilvania au fost invitați în cadrul evenimentului Cities of Tomorrow – 10 ani.

Specialiști în arhitectură și dezvoltare durabilă, dar și edili din Transilvania au fost invitați în cadrul evenimentului Cities of Tomorrow – 10 ani. Acesta este dedicat dezvoltării orașelor și regiunilor României.

Prima secțiune, o retrospectivă a celor 10 ani, a fost moderată de Șerban Țigănaș (foto dreapta), decan al Facultății de Arhitectură și Urbanism Cluj-Napoca. La discuție au participat Eugen Pănescu – fondator al Biroul Planwerk Cluj, Ioan Popa – primarul Reșiței. Tema celei de-a doua secțiuni a fost „Cine suntem și ce urmează?”.

La dezbatere au participat Alina Silaghi, director Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, Allen Coliban, primarul Brașovului, Mihai Danciu – Asociația pentru Dezvoltare Teritorială Integrată Valea Jiului. Evenimentul principal a fost inițiat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), la București, după o suită de conferințe în format hibrid, în perioada 5-12 aprilie.

Au participat 320 de invitați, atât din mediul public cât și cel privat. Conferința s-a bucurat de prezența invitaților speciali din Germania și România. Administrația publică, societatea civilă și mediul privat au dialogat despre ce s-a întâmplat în orașele și regiunile României în acești ultimi 10 ani, “ce am învățat împreună, unde ne situăm acum și care este viziunea pentru viitor”.

Reconversia de la Reșița, masa câștigătoare

„Sugestiile primite de la participanți pentru ediții viitoare mai bune ne-au oferit noi idei și ne obligă să continuăm în acest ritm, pentru a contribui și noi la dezvoltarea sustenabilă a regiunilor și orașelor României“, a declarat Sebastian Metz, director general al AHK România. Concluziile rezultate în urma celor nouă mese rotunde, desfășurate online, vor reprezenta fundamentul pentru acțiuni viitoare.

Soluțiile identificate la fiecare masa rotundă au fost prezentate în cadrul conferinței, iar ulterior a avut loc festivitatea de premiere a proiectelor câștigătoare. Masa rotundă desemnată drept câștigătoare, votată de participanți, a fost “Reconversie și revitalizare”, cu studiul de caz proiectul de reconversie de la Reșița al Nhood Romania.

Cities of Tomorrow este o conferință publică de sensibilizare privind dezvoltarea durabilă, reconversia și revitalizarea regiunilor și orașelor României. Aceasta oferă informații utile și noi perspective pentru primării, agenții de dezvoltare regională, zone metropolitane, consilii județene și locale, companiile; profesioniști în planificarea urbană, investitorii imobiliari și dezvoltatori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un nou sezon fantastic pentru relaxare și sport în cel mai mare resort de golf din România, Theodora Golf Club

Articolul următor

S-a lansat licitația pentru extinderea pistei la Aeroportul Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share