Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

S-a lansat licitația pentru extinderea pistei la Aeroportul Oradea

Sâmbătă, 9 aprilie, a fost lansată licitația pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea. Anunțul a fost postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Proiectul prespune extinderea pistei aeroportului cu 400 de metri înspre Nojorid. Astfel, lungimea pistei va fi de 2.500 de metri și va permite operarea aeronavelor de capacitate mai mare. De asemenea, va fi achiziționat și instalat un sistem modern de telecomunicații, util pentru aterizarea, în orice condiții, a aeronavelor dinspre Nojorid.

Potrivit anunțului postat în SEAP, proiectarea va fi finalizată într-un termen de 6 luni, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de 7 luni.

Ne propunem ca până în toamna acestui an să adjudecăm licitația și să semnăm contractul de proiectare și execuție. La începutul anului viitor vom începe lucrările. Până la sfârșitul anului 2023 trebuie finalizate deoarece avem asigurată finanțarea din programul care se încheie la finalul anului viitor. Un risc major pentru toate proiectele de investiții pe care le derulăm în această perioadă este creșterea prețurilor la materialele de construcție. Asta înseamnă contracte întârziate și costuri suplimentare. Vom face tot posibilul ca pentru toate proiectele câștigate din fonduri europene să nu pierdem banii și să finalizăm în bună regulă lucrările. În paralel cu licitația se derulează procedurile de expropriere a terenurilor afectate de extinderea aeroportului și de avizarea documentațiilor pentru semnarea contractului de finanțare”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Specialiști în arhitectură și dezvoltare durabilă, dar și edili din Transilvania au fost invitați în cadrul evenimentului Cities of Tomorrow – 10 ani.

Arhitecții și edilii din Transilvania și-au prezentat viziunea asupra orașelor viitorului

Articolul următor
Creșterea continuă se datorează angajamentului Corteva de a ajuta fermierii să-și mărească productivitatea și calitatea culturilor printr-un portofoliu extins de produse și servicii care combină genetica, soluțiile de protecție a plantelor și agricultura de precizie.

Corteva Agriscience deschide primul Centru de Tehnologii Aplicate Semințelor din Europa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share