Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Conferințele Dilema veche” și la Oradea

Între 5 și 7 mai 2022, vor avea loc la Oradea Conferințele Dilema veche”.

Patronate de cea mai citită revistă de cultură din România, Conferințele Dilema veche” sunt un proiect itinerant, având până acum ediții în Arad, Timișoara, Cluj-Napoca și, începând din acest an, Oradea.

Tema care reunește evenimentele culturale de la Oradea este Comedia lumii”.

De ce ne ocupăm de comedii tocmai acum? Pentru că istoria ne-a arătat ce succes enorm au teatrul și filmul comic în vremuri de mare criză. Pentru că cel mai omenesc mod de a înfrunta moartea și spaima în numele vieții și al încrederii este rîsul. În cea mai intimă fibră a țesăturii din care e făcută lumea asta e ceva ridicol nu pentru că vreun Creator ludic e ironic cu noi, ci pentru că ni se dă astfel o șansă de supraviețuire. Și e foarte important, tocmai acum, să nu o ratăm!”, spune Sever Voinescu, redactor-șef Dilema veche.

În ordinea în care se vor prezenta publicului, invitații Conferințelor de la Oradea sunt: psihologul Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai, profesoara de literatură comparată și scriitoarea Adriana Babeți, criticul de teatru George Banu, binecunoscutul actor Marcel Iureș și Teatrul Act. Moderatorul evenimentelor din program va fi, ca de fiecare dată, Sever Voinescu.

Formatul evenimentului include conferințe, spectacole de teatru, dialoguri publice și o lansare de carte.

Programul evenimentului

Joi 5 mai, Sinagoga Neologă Sion

18.00: Daniel David, conferință: De ce râd românii: elemente de psihologie a umorului;

19.00: Lansare de carte: Viață și teatru pe Scena lumii, de George Banu;

19.30: Adriana Babeți, conferință: Să râzi? Să plângi? Despre râsu’-plânsu’ lumii noastre. Intrarea la aceste evenimente este gratuită.

Vineri 6 mai, Teatrul Regina Maria

19.00: Rosto, spectacol de teatru după I.L. Caragiale. Cu Marcel Iureș, Dan Rădulescu și Ionuț Toader. Regia: Alexandru Dabija. O producție Teatrul Act.

20.30: Dialog public cu Marcel Iureș și George Banu. Moderator: Sever Voinescu

Biletele pentru acest spectacol pot fi achiziționate online, de pe platforma Eventim, accesînd link-ul https://www.eventim.ro/ro/bilete/rosto-oradea-teatrul-regina-maria-sala-mare-582086/event.html și de la casieria Teatrului Regina Maria.

Sâmbătă 7 mai, Teatrul Regina Maria

19.00: Moș Nichifor, spectacol de teatru după Ion Creangă. Cu Marcel Iureș și Ruxandra Maniu. Regia: Alexandru Dabija. O producție Teatrul Act.

20.30: Dialog public cu Marcel Iureș și George Banu. Moderator: Sever Voinescu.

Biletele pentru acest spectacol pot fi achiziționate online, de pe platforma Eventim, accesînd link-ul https://www.eventim.ro/ro/bilete/mos-nichifor-oradea-teatrul-regina-maria-sala-mare-582091/event.html și de la casieria Teatrului Regina Maria.

Conferințele Dilema veche” sunt un proiect inițiat de Grupul pentru Management și Mediere Culturală (GMMC) și organizat împreună cu revista Dilema veche, Primăria Municipiului Oradea și Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune.

Partener strategic: Superbet Foundation

Partener local: Teatrul Regina

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Connect-R va concerta în deschiderea All Star Games ce va inaugura Sala Polivalentă Oradea

Articolul următor
Sucursalele Regionale Cluj și Timiș ale Băncii Naționale a României (BNR) vor putea fi vizitate timp de două zile. Instituția va organiza, în perioada 18-19 aprilie, intervalul 11:00-18:00, „Zilele porților deschise la BNR”. Cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la înființare, BNR deschide vizitatorilor Palatul Vechi din București, sucursale regionale și agenții din teritoriu. Cei interesați vor avea acces în Sala “Ion Lapedatu” din cadrul Sucursalei Regionale Cluj a BNR, situată în centrul orașului cu intrare din Piața Unirii, nr. 7. Publicul larg va avea ocazia să admire vitraliile și tablourile din mozaic realizate de artistul Miksa Roth, expoziția temporară "BNR și Marea Unire". Sunt vizitabile șase unități din Transilvania și Banat Expoziția intitulată “BNR și Marea Unire” surprinde o parte din acțiunile băncii din perioada primului război mondial. Pe lângă activitatea BNR de a îndeplini nevoile de finanțare ale statului și evacuarea sediului la Iași, sunt prezentate monede și bancnote emise în aceea perioadă precum și unele din clișeele aferente. Vizitatorii vor avea acces, în egală măsură, la informații referitoare la istoria, arhitectura şi identitatea BNR și vor primi un set de materiale promoționale cu imagini și informații succinte despre fondatorul băncii, Eugeniu Carada, și istoria monedei naționale. În zilele de 18-19 aprilie, publicul larg poate vizita sediul istoric al BNR, precum și sucursalele regionale Cluj, Constanța, Dolj, Timiș, Iași și agențiile din Argeș, Brașov, Bihor, Buzău, Gorj, Maramureș, Sibiu și Suceava.

Banca Națională se deschide publicului din Cluj și Timiș, înainte de Paște

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share