Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Națională se deschide publicului din Cluj și Timiș, înainte de Paște

Sucursalele Regionale Cluj și Timiș ale Băncii Naționale a României (BNR) vor putea fi vizitate timp de două zile. Instituția va organiza, în perioada 18-19 aprilie, intervalul 11:00-18:00, „Zilele porților deschise la BNR”. Cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la înființare, BNR deschide vizitatorilor Palatul Vechi din București, sucursale regionale și agenții din teritoriu. Cei interesați vor avea acces în Sala “Ion Lapedatu” din cadrul Sucursalei Regionale Cluj a BNR, situată în centrul orașului cu intrare din Piața Unirii, nr. 7. Publicul larg va avea ocazia să admire vitraliile și tablourile din mozaic realizate de artistul Miksa Roth, expoziția temporară "BNR și Marea Unire". Sunt vizitabile șase unități din Transilvania și Banat Expoziția intitulată “BNR și Marea Unire” surprinde o parte din acțiunile băncii din perioada primului război mondial. Pe lângă activitatea BNR de a îndeplini nevoile de finanțare ale statului și evacuarea sediului la Iași, sunt prezentate monede și bancnote emise în aceea perioadă precum și unele din clișeele aferente. Vizitatorii vor avea acces, în egală măsură, la informații referitoare la istoria, arhitectura şi identitatea BNR și vor primi un set de materiale promoționale cu imagini și informații succinte despre fondatorul băncii, Eugeniu Carada, și istoria monedei naționale. În zilele de 18-19 aprilie, publicul larg poate vizita sediul istoric al BNR, precum și sucursalele regionale Cluj, Constanța, Dolj, Timiș, Iași și agențiile din Argeș, Brașov, Bihor, Buzău, Gorj, Maramureș, Sibiu și Suceava.

Sucursalele Regionale Cluj și Timiș ale Băncii Naționale a României (BNR) vor putea fi vizitate timp de două zile.

Instituția va organiza, în perioada 18-19 aprilie, intervalul 11:00-18:00, „Zilele porților deschise la BNR”. Cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la înființare, BNR deschide vizitatorilor Palatul Vechi din București, sucursale regionale și agenții din teritoriu.

Cei interesați vor avea acces în Sala “Ion Lapedatu” din cadrul Sucursalei Regionale Cluj a BNR, situată în centrul orașului cu intrare din Piața Unirii, nr. 7. Publicul larg va avea ocazia să admire vitraliile și tablourile din mozaic realizate de artistul Miksa Roth, expoziția temporară “BNR și Marea Unire”.

Sunt vizitabile șase unități din Transilvania și Banat

Expoziția intitulată “BNR și Marea Unire” surprinde o parte din acțiunile băncii din perioada primului război mondial. Pe lângă activitatea sa de a îndeplini nevoile de finanțare ale statului și evacuarea sediului la Iași, sunt prezentate monede și bancnote emise în aceea perioadă precum și unele din clișeele aferente.

Vizitatorii vor avea acces, în egală măsură, la informații referitoare la istoria, arhitectura şi identitatea BNR și vor primi un set de materiale promoționale cu imagini și informații succinte despre fondatorul băncii, Eugeniu Carada, și istoria monedei naționale.

În zilele de 18-19 aprilie, publicul larg poate vizita sediul istoric și sucursalele regionale Cluj, Constanța, Dolj, Timiș, Iași și agențiile din Argeș, Brașov, Bihor, Buzău, Gorj, Maramureș, Sibiu și Suceava.

Menține stabilitatea prețurilor

BNR este o instituție publică având monopolul asupra emisiunii de monedă fiduciară. Aceasta are sediul central în municipiul București, cu sucursale/agenții atât în capitală, cât și în alte localități din țară.

Obiectivul său fundamental îl reprezintă asigurarea și menținerea stabilității prețurilor (conform statutului). Totodată, sprijină politica economică generală a statului, fără prejudicierea îndeplinirii obiectivului său fundamental privind asigurarea și menținerea stabilității prețurilor. 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Conferințele Dilema veche" și la Oradea

Articolul următor
Grupul Immofinanz va demara procesul de modernizare a centrului Vivo din Baia Mare.

Immofinanz își modernizează mall-ul din Baia Mare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share