Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Turnurile Bosch din Cluj, legate prin pasarele. Cum se lucrează la a doua clădire

1️⃣0️⃣0️⃣ 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 𝗱𝗲 𝗲𝘂𝗿𝗼 𝗶𝗻𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝘁𝗶𝗶 𝗶𝗻 𝘁𝘂𝗿𝗶𝘀𝗺 𝗱𝗶𝗻 𝗣𝗡𝗥𝗥, 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗶𝘃 𝗶𝗻 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁𝘂𝗹 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗷❗ Mă bucur că în timpul cât USR a fost la guvernare, colegii mei Cristian Ghinea și Claudiu Nasui au reușit să includă în PNRR și investițiile în turism. Astfel, turismul a primit șansa de a deveni o ramură economică importantă și în România. Trei obiective din județul Sălaj figurează pe lista beneficiarilor care îndeplinesc criteriile necesare accesării de fonduri prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Este vorba obiective care urmează să fie incluse în cadrul rutelor turistice/culturale în vederea promovării. Județul nostru are o istorie bogată, traditii si locuri unice si numeroase obiective turistice nepromovate însă suficient. De aceea, nu pot decât să salut includerea a trei obiective din județul Sălaj pe această listă a rutelor turistice în care vor fi investiți bani primiți prin PNRR. Este vorba despre: 👉 𝘼𝙣𝙨𝙖𝙢𝙗𝙡𝙪𝙡 𝙘𝙖𝙨𝙩𝙚𝙡𝙪𝙡𝙪𝙞 𝘽𝙚𝙡𝙙𝙮 𝙙𝙞𝙣 𝙅𝙞𝙗𝙤𝙪 - inclus in Ruta castelelor 👉 𝙍𝙪𝙩𝙖 𝙜𝙖𝙨𝙩𝙧𝙤𝙣𝙤𝙢𝙞𝙘𝙖 𝙖 𝙏𝙖𝙧𝙞𝙞 𝙎𝙞𝙡𝙫𝙖𝙣𝙞𝙚𝙞 - inclusă în Traseul gastronomiei tradiționale românești 👉 𝘾𝙪𝙧𝙞𝙖 𝙎𝙯𝙚𝙣𝙩𝙢𝙖𝙧𝙟𝙖𝙮 𝙙𝙚 𝙡𝙖 𝙋𝙚𝙧𝙞𝙘𝙚𝙞 - obiectiv inclus în Ruta curiilor Sălajul are nevoie de turism, iar promovarea (și) acestor obiective turistice nu poate decât să ducă la creșterea numărului de turiști care vor vizita Sălajul.
Al doilea turn Bosch se va întinde pe 10.000 mp, pe fosta platformă Flacăra | Foto: ACI

Antrepriza de Construcții și Instalații (ACI) a prezentat stadiul lucrărilor la a doua clădire Bosch din Cluj-Napoca. Aceasta, de 10 etaje, va fi legată de prima printr-un sistem de pasarele.

“Avansăm în fiecare zi cu construirea clădirii de birouri în cadrul Centrului de Inginerie Bosch (CIB). Noua clădire va fi conectată cu sediul existent prin două pasarele. Se va întinde pe o suprafață construită de 10.000 mp și 10 etaje, fiind prevăzută cu o parcare subterană”, potrivit ACI Cluj.

Lucrările la CIB ar trebui să fie terminate în 2023, iar clădirea să fie dată în folosință la începutul lui 2024, conform programării inițiale. Investiția planificată pentru acest proiect se ridică la 21 de milioane de euro.

Noua clădire va dispune de spații de birouri flexibile, săli de ședințe, zone pentru testarea mașinilor, spațiu dedicat proiectelor studențești, sală de conferință, zone de relaxare. Cele două clădiri sunt programate să găzduiască 1.400 de angajați, în cadrul unui model de lucru hibrid.

Prima clădire, inaugurată în 2020

Inginerii de aici contribuie la dezvoltarea unor soluții inovatoare, bazate pe inteligența artificială. Ele sunt aplicate în domeniile conducerii automatizate, mobilității electrice, conectate și internetul lucrurilor. Expertiza CIB vizează ingineria software, hardware și mecanică,  ingineria fiabilității, planificarea vânzărilor.

Prima clădire, inaugurată în 2020, pe 17.000 mp, este dotată cu birouri flexibile, moderne, spații de relaxare, cantină, sală de sport. A doua va avea echipamente ce susțin lucrul în echipă, devenind un hub de interacțiune care va stimula generarea de idei inovatoare.

CIB a realizat parteneriate strategice cu autoritățile locale, companiile partenere și mediul academic. Compania are în derulare programe de masterat și cursuri dezvoltate cu Universitățile Tehnică și Babeș-Bolyai. Centrul din Cluj oferă anual zeci de burse studenților talentați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Noul operator aerian autohton Air Connect își va începe activitatea din iunie, fiind vizare aerogări precum Cluj-Napoca, Timișoara sau Baia Mare.

Air Connect va descinde pe aeroporturile Transilvaniei

Articolul următor
Ruta curiilor din România, supusă finanțării prin PNRR, va include Curia Szenmarjay, din comuna Pericei.

Curia Szentmarjay din Sălaj, inclusă în PNRR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share