Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un milion de euro pentru companiile ce vor opera de pe Aeroportul Arad

Consiliul Județean Arad a aprobat, marți, 19 aprilie 2022, proiectul de hotărâre privind schema de ajutor de stat pentru susținerea activității companiilor aeriene de pe Aeroportul Arad în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID – 19, precum și documentele care trebuie depuse pentru solicitarea acordării acestui ajutor.

Este un demers necesar pentru a veni în sprijinul operatorilor aerieni și al Aeroportul Internațional Arad. Ne dorim ca prin această măsură să susținem mediul economic, dar și să oferim noi oportunități pentru investiții în economia județului”, a declarat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Conform schemei de ajutor de stat, aprobată în prealabil de către Comisia Europeană, beneficiarii măsurii sunt companiile aeriene care se angajează să opereze zboruri regulate de pe/către Aeroportul Arad și îndeplinesc criteriile de eligibilitate, printre care prezentarea unui plan de afaceri prin care se angajează să opereze zboruri regulate din sau către Aeroportul Arad pentru cel puțin patru destinații, cu o frecvență minimă de 2 ori pe săptămână, pentru o perioadă de cel puțin 12 luni.

Bugetul total al schemei de ajutor de stat este de maxim 1.000.000 euro, suportat din bugetul Județului Arad. Ajutorul per companie nu poate depăși suma de 600.000 de euro și va fi acordat în două tranșe, până cel târziu la data de 30 iunie 2023.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior
Sosirile în structurile de primire turistică din județul Cluj s-au majorat, în februarie 2022, cu 26,6% față de aceeași lună a anului trecut.

Vești bune de la Cluj. Numărul turiștilor străini s-a triplat

Articolul următor
Consorțiul condus de societatea Construcții Erbașu a prezentat stadiul la zi al lucrărilor la sediul Academiei Naționale de Muzică (ANM) Gheorghe Dima.

Erbașu lucrează la fundații și zidărie pentru noua Academie de Muzică din Cluj

Citește și:
Citeste mai mult
Propunere inedită de turism la Timișoara. Vizitați zona metropolitană folosind transportul în comun Asociația pentru Promovarea Turismului Timiș…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share