Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vești bune de la Cluj. Numărul turiștilor străini s-a triplat

Sosirile în structurile de primire turistică din județul Cluj s-au majorat, în februarie 2022, cu 26,6% față de aceeași lună a anului trecut.

Sosirile în structurile de primire turistică (SPT) din județul Cluj s-au majorat, în februarie 2022, cu 26,6% față de aceeași lună a anului trecut.

În februarie 2022, sosirile înregistrate în SPT au însumat 25.968. Cele ale românilor au reprezentat 87,4%, iar ale străinilor, 12,6%. Înnoptările înregistrate în SPT, în februarie 2022, au însumat 42.582. Sunt cu 4,9% mai mari decât în ianuarie 2022 și cu 27,1% mai multe decât în februarie 2021.

Durata medie a șederii a fost de 1,6 zile/turist. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare, în februarie 2022, a fost de 17,1% pe total SPT, în creștere cu 3,1% față de februarie 2021.

În primele două luni ale anului au fost cazați 49.451 de turiști, din care 5.683 străini (11,5% din total). Comparativ cu aceeași perioadă din 2021, numărul străinilor a crescut de 3,6 ori. La sosirile străinilor în SPT, ponderea cea mai mare au deținut-o cei din Europa (89,5%).

Cum se face statistica

Direcția de Statistică Județeană Cluj a prezentat doar datele de la SPT cu peste 10 locuri pat. Sosirea unui turist într-o SPT înregistrează atunci când o persoană este înregistrată în registru pentru a fi găzduită una sau mai multe nopți. În fiecare structură se consideră o singură sosire pe turist

Aceasta este indiferent de numărul de înnoptări rezultate din șederea sa neîntreruptă. Înnoptarea reprezintă intervalul de 24 de ore, începând cu ora hotelieră, pentru care o persoană este înregistrată în evidența SPT și beneficiază de găzduire în contul tarifului aferent spațiului ocupat, chiar dacă durata de ședere efectivă este inferioară intervalului menționat.

Sunt incluse și înnoptările aferente paturilor instalate suplimentar (plătite de turiști). Indicele de utilizare netă a capacității de cazare turistică în funcțiune se calculează prin raportarea înnoptărilor la capacitatea de cazare turistică în funcțiune, din perioada respectivă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Județele Maramureș și Satu Mare au consemnat anul trecut o contrabandă depistată cu 20 de milioane de țigarete, în valoare de 12,2 milioane lei.  

Contrabanda anuală cu țigări în Maramureș și Satu Mare: 2,5 milioane euro

Articolul următor

Un milion de euro pentru companiile ce vor opera de pe Aeroportul Arad

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share