Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Delgaz Grid, investiții de 16 milioane de lei în județul Mureș pentru modernizarea rețelei de gaz 

Delgaz Grid va desfășura anul acesta în județul Mureș 14 proiecte de investiții în valoare de circa 16 milioane de lei, pentru modernizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale pe o lungime de aproape 50 de kilometri. Din aceștia, 35 de kilometri vor fi înlocuiți cu conducte și branșamente moderne de polietilenă, iar 12 kilometri vor fi protejați catodic.

Modernizarea și extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale sunt prioritare și anul acesta. Scopul investițiilor este creșterea calității serviciilor, atât în ceea ce privește continuitatea, cât și siguranța. Totodată, urmărim să creștem numărul clienților racordați la rețea pentru a beneficia de gaze naturale. Pentru distribuția de gaz am alocat în acest an la nivelul întregii companii circa 380 de milioane de lei, în creștere cu 50 de milioane de lei față de anul trecut”, declară Petre Stoian, directorul general adjunct al Delgaz Grid.

Cele mai mari proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în localitățile Ogra, Reghin, Târnăveni, Gornești, Sovata și Târgu Mureș.

Anul trecut, în județul Mureș s-au derulat 8 proiecte de investiții prin care s-au înlocuit conducte și branșamente gaze naturale pe o lungime de circa 38 de kilometri, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 27 de kilometri, pentru racordarea de noi consumatori. Cele mai mari proiecte de înlocuire a rețelei de gaz s-au desfășurat în localitățile Solovăstru, Sângeorgiu de Mureș, Cecalaca, Istihaza, Senereuș și Șincai.

Delgaz Grid a investit în anul 2021, în distribuția de gaze naturale, peste 330 de milioane lei, în special pentru modernizarea a 310 kilometri de conducte și branșamente gaz, rețeaua de distribuție fiind extinsă cu 575 de kilometri. Totodată, anul trecut, în parteneriat cu autoritățile locale au fost înființate 5 noi distribuții de gaze naturale în localități din județele Bacău, Neamț, Satu Mare, Iași și Hunedoara și au fost modernizate 6 stații de reglare măsurare a gazelor naturale în județele Bacău, Hunedoara, Iași, Neamț și Sibiu.

 

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de  82.300 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de circa 2,7 miliarde de euro.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Licitația pentru realizarea studiilor de fezabilitate ale drumului care va lega Banatul de Oltenia a fost relansată

Articolul următor
Dumitru Blaga, director general al Simex Șimleu Silvaniei, a participat la întâlnire a patronatului mobilei, la Romexpo.

Directorul fabricii Simex s-a întâlnit cu ministrul antreprenoriatului

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share