Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Directorul fabricii Simex s-a întâlnit cu ministrul antreprenoriatului

Dumitru Blaga, director general al Simex Șimleu Silvaniei, a participat la întâlnire a patronatului mobilei, la Romexpo.
Proprietarul Simex (foto stânga) a fost la discuțiile cu ministrul antreprenoriatului | Foto: Revista Mobila

Dumitru Blaga, director general al Simex Șimleu Silvaniei, a participat la o întâlnire a patronatului mobilei, la Romexpo. Acesta este vicepreşedinte al Asociației Producătorilor de Mobilă din România (APMR).

Conducerea APMR s-a întâlnit cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR) și Romexpo, conform Sportul Sălăjean. Aceasta a avut loc în prezenţa ministrului antreprenoriatului, Daniel Cadariu. Reprezentanții ministerului s-au declarat interesați de promovarea produselor românești.

Întâlnirea privind viitorul industriei mobilei şi promovarea produselor românești a fost organizată în contextul Târgului Internațional de Mobilă de la Romexpo (BIFE-SIM). Din partea APMR au mai participat președintele Aurica Sereny, Adrian Pupeză (Bradul Măneciu), și Dinu Chirica (Accesoria), potrivit Revista Mobila.

Ei au explicat ce ar trebui îmbunătățit pentru ca evenimentul să redevină important și interesant pentru publicul de business, pe care îl așteaptă producătorii de mobilă și distribuitorii de echipamente și accesorii. Președintele Romexpo, Ionel Gagu, a explicat neajunsurile cu care se confruntă compania.

Acesta a promis remedierea problemelor semnalate de antreprenorii prezenți și creșterea bugetului pentru promovarea evenimentului. Mihai Dărăban, președintele CCIR, și-a declarat susținerea pentru organizarea în cele mai bune condiții a BIFE-SIM, pentru ca acesta să devină cel mai important eveniment de profil din Europa de Sud-Est.

Vor să pună târgul pe orbita internațională

Președintele APMR i-a făcut propuneri concrete ministrului pentru susținerea BIFE-SIM și atragerea de expozanți. Echipa de implementare a programelor de promovare din minister și APMR vor pune în practică soluțiile găsite, după publicarea în Monitorul Oficial a noilor norme de promovare a exporturilor, aflate în dezbatere publică.

„BIFE-SIM este târgul care reunește cei mai importanți producători de mobilă și echipamente pentru prelucrarea lemnului. Un prilej extraordinar pentru industrie de a-și face cunoscute ofertele, după doi ani pandemici, mai ales în contextul crizei din Ucraina. Ne angajăm la o promovare activă a evenimentului pe piețele externe țintă, prin intermediul consilierilor economici. Dorim să identificăm o soluție viabilă, astfel încât să încurajăm și să sprijinim participarea coexpozanților români”, a declarat ministrul.

Dialogul dintre APMR și Romexpo va continua pentru că producătorii de mobilă și distribuitorii de echipamente și accesorii vor ca ediția din acest an a BIFE-SIM să aibă rezultate favorabile pentru expozanți. BIFE-SIM, eveniment organizat de Romexpo în parteneriat strategic cu APMR și CCIR, va avea loc în perioada 22-25 septembrie. Înscrierile au început la 1 martie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Delgaz Grid, investiții de 16 milioane de lei în județul Mureș pentru modernizarea rețelei de gaz 

Articolul următor

VIDEO: Taking cost control in the real estate development industry to the next level

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share