Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

24 de firme grupate în două asocieri vor să construiască viitorul campus al Universității de Medicină și Farmacie Timișoara

Compania Națională de Investiții a lansat licitația pentru ridicarea unui nou campus pentru Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara. Cele 117 milioane de lei oferite de pentru ridicarea acestuia la Ghiroda, localitate periurbană a Timișoarei, a atras interesul a nu mai puțin de 24 de firme, acestea fiind grupate în două asocieri.

În prima etapă a licitației au fost depuse cele două oferte, mai precis două asocieri de mai multe firme doresc să realizeze noul sediu al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”. Urmează evaluarea ofertelor. Acestea au fost depuse de două asocieri, respectiv Strabag (lider) – MRD Instal – Dosetimpex SRL – IM Juravle – Kronlift – Capabil – CSP Proiect Line – Caloria SRL – Black Light SRL – Prodesign Engineering & Construction și cea formată din Ovi Architecture & Engineering (lider) – AUA Tech Support – Ginell Com 11 – Terra Solutions Concept SRL – Ovi Construction & Real Estate – Kronlift – Black Sea Suppliers SRL – Prosper Gaz SRL – Krenic SRL – RCM Costruzioni – Atlas Consulting & Proiect – Edificia Concept SRL – Geovisions – Niliten Construcții SRL.

Compania Națională de Investiții a scos la licitație, în luna februarie, proiectarea și execuția noului sediu al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”. Acesta va fi ridicat în comuna Ghiroda. Contractul a fost estimat la 117 milioane de lei, cu TVA. Din această sumă, 2,8 milioane de lei sunt pentru „studii de teren, DTAC, documentație pentru organizare de șantier, PT + DE, carte tehnică, avize acorduri, verificare proiect, asistență tehnică a proiectantului”. Pentru dotări se alocă 12 milioane de lei.

Proiectul prevede construirea unei clădiri cu două amfiteatre, 10 săli de seminarii, centru de conferințe, muzeu antropologic și centru expozițional. Vor fi ridicate, de asemenea, un corp de clădire cu rol didactic, un imobil cu unități de cazare și o sală de sport și vor fi amenajate și terenuri de sport. Universitatea va plăti cheltuielile pentru racordurile la utilități. UMF Timișoara are peste 7.200 de studenți și peste 819 cadre didactice, specializate în mai mult de 100 de discipline.

Șantierul va fi finanțat prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Produse ca pe vremea bunicilor de la „Ghiță Măcelarul” din Pecica

Articolul următor

Universitatea Politehnica Timișoara a inaugurat nodul CloudPUTing, o platformă de calcul de 4 milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share