Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Regionala CFR Cluj va fi eficientizată pentru transporturile din Ucraina

Societatea națională CFR Infrastructură operaționalizează 16 linii de cale ferată din Regionala Cluj pentru transporturile pe relația Ucraina.  
Societatea feroviară națională va începe reparațiile la calea ferată de la granițele de nord | Foto: MTI

Societatea națională CFR Infrastructură operaționalizează 16 linii de cale ferată din Regionala Cluj pentru transporturile pe relația Ucraina.  

Ministrul de resort, Sorin Grindeanu, a anunțat măsuri pentru eficientizarea transportului feroviar de mărfuri la frontiera cu Ucraina. CFR SA va demara, în regie proprie, un program de reparații. Acesta va fi aplicat la mai multe linii de cale ferată cu ecartament larg și cu normal, din stațiile de frontieră Halmeu și Vicșani.

Lucrările suplimentează capacitatea de transport existent. Ele au ca scop creșterea gradului de operaționalizare a traficului de marfă. De asemenea, vor îmbunătăți condițiile de manevră și circulația la frontierele din Ucraina.

23 de linii dedicate vecinilor de la nord

La Halmeu (Regionala Cluj) lucrările se vor derula în perioada 2-31 mai. Aici se vor redeschide încă 4 linii de cale ferată, dintre care 2 cu ecartament larg. La Vicșani (Regionala Iași) lucrările se desfășoară în perioada 28 aprilie – 3 mai. Vor fi operaționalizate alte 5 linii de cale ferată, dintre care 3 cu ecartament larg.

“Măsurile vor permite creșterea capacității de transbordare a mărfurilor din trenurile care provin din Ucraina și vor conduce automat la reducerea timpilor tehnologici necesari acestor operațiuni. După finalizarea lucrărilor, în punctul de frontieră Vicșani vor fi operaționale 7 linii de cale ferată cu ecartament larg și normal, iar la Halmeu, 16 linii, cu ambele tipuri de ecartament”, a spus Grindeanu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maracana grows in MLP Bucharest West

Articolul următor

Câștigătorul pentru proiectarea și construcția centurii Sighișoarei - desemnat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share