Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Axial Construct, aproape gata cu modernizarea Grădiniței Floare de Iris

Societatea Axial Construct Invest Cluj (ACIC) se află în stadiu final al lucrărilor de modernizare a Grădiniței Floare de Iris.

Societatea Axial Construct Invest Cluj (ACIC) se află în stadiu final al lucrărilor de modernizare a Grădiniței Floare de Iris.

Lucrările sunt executate în prezent în proporție de 80%. Noul imobil va cuprinde nouă grupe de câte 20 de preșcolari. Fiecare grupă va dispune de grup sanitar, vestiar pentru copii și depozit pentru jucării. Sunt propuse trei grupe pe fiecare nivel. La ultimul etaj, cel retras, este prevăzută o sală multifuncțională și de sport. Curtea va fi amenajată ca spațiu verde cu gazon, destinată doar activităților în aer liber.

Vor fi instalate mai multe componente: iluminat general, de siguranță exterior și interior; detecție, semnalizare și alarmare la incendii; sisteme de supraveghere video; alimentare cu energie electrică și apă potabilă. O instalație pentru reducerea consumului de energie va interconecta totul într-un sistem de conducere centralizată de la distanță.

Vizate sunt instalațiile electrice, centrala termică și echipamentele de aer condiționat, instalațiile sanitare, de protecție la incendiu și supraveghere video. Ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare, extindere, modernizare și dotare cu echipamente a fost dat în iunie 2021. Un corp al clădirii existente a fost demolat, iar alt corp s-a extins.

Suprafața desfășurată s-a dublat

Clădirea a ajuns astfel la o suprafață construită de 481 mp la una de 663 mp, suprafața desfășurată fiind mărită de la 1.040 mp la 2.430 mp. Numărul locurilor este prevăzut să ajungă la 225 pentru copii cu vârsta de 3-6 ani. Lucrările realizate de ACIC se ridică la 8,2 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată, fiind prevăzute pe o durată de 19 luni.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. ACIC este o societate clujeană cu afaceri anuale de 10 milioane de lei și un profit net de 1,5 milioane în 2020, având 42 de angajați. Asociat unic al ACIC este omul de afaceri Florin Mercean.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parcările de pe drumurile naționale din Bihor supravegheate cu camere video

Articolul următor

Ministrul Agriculturii anunță că România nu poate intra într-o criză alimentară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share