Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul Agriculturii anunță că România nu poate intra într-o criză alimentară

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, prezent vineri la Timișoara a anunțat că România nu este în pragul unei crize alimentare. O asemenea stare dificilă nu poate apărea atât timp cât oamenii aruncă la gunoi două miliarde de kilograme de alimente, a spus oficialul. Producția agricolă e net superioară necesarului intern a subliniat acesta.

”Nu avem de ce să ne temem din perspectiva unei crize alimentare, și o spun cu responsabilitate, și am să vă ofer și argumentele necesare. Trebuie să facem diferența dintre o criză alimentară, care este definită de lipsa alimentelor la raft, și o criză a disponibilității populației de a avea acces la acele alimente. Sunt două lucruri total distincte. Într-o țară în care, în anul 2021 s-au aruncat două miliarde de kilograme de alimente au fost aruncate la gunoi, putem vorbi de risipă alimentară”, a spus Chesnoiu.

El are, în schimb, recomandări pentru populație: nu mai cumpărați fără limită alimente, pe care la final de săptămână să le aruncați. Un sfat „bătrânesc”, pe care l-a încercat pe propria piele, ministrul spune că înainte de a merge la cumpărături se hrănește, pentru că pe stomacul gol întotdeauna cumperi mai mult decât ai nevoie.

„Ne putem face fiecare o analiză, cât din ceea ce cumpărăm fiecare ajunge la gunoi la finalul săptămânii și atunci o să ne dăm seama că aceia sunt bani aruncați, putem fi mai responsabili. Am făcut un astfel de exercițiu și vă spun că am găsit și soluția. Înainte să fac cumpărăturile, mănânc. Când mergi la cumpărături și ți-e foame, ai cumpăra jumătate de magazin. Le punem pe toate în frigider și la finalul săptămânii umplem coșul cu produse agro-alimentare care ajung la gunoi. În general, nu cu listă merg la cumpărături, pentru că funcționez cumva cu nevoie, adică ce am nevoie în casă și să mă hrănesc, merg și îmi achiziționez. Am ajuns să întorc fiecare sticluță de iaurt pe toate părțile să văd dacă e bio, când expiră și așa mai departe”, a mai spus Chesnoiu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Societatea Axial Construct Invest Cluj (ACIC) se află în stadiu final al lucrărilor de modernizare a Grădiniței Floare de Iris.

Axial Construct, aproape gata cu modernizarea Grădiniței Floare de Iris

Articolul următor

Campionatul European de CS:GO are loc în România, la Oradea, în perioada 5-10 iulie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share