Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Agricultura Harghitei, promovată în Parlamentul European

Agenția de Dezvoltare Județeană (ADJ) Harghita a organizat o acțiune de informare pentru alimentația sănătoasă la Parlamentul European.
Oficialii europeni au fost puși la curent cu evoluția agriculturii și industriei agroalimentare din județul Harghita

Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita a organizat o acțiune de informare pentru alimentația sănătoasă la Parlamentul European.

Evenimentul CAPfuture s-a axat pe teme importante în contextul actual: reziliența alimentară, sectorul agricol, mediul, agricultura durabilă. S-au mai dezbătut conservarea biodiversității, orientările viitoare ale politicii agricole comune.

Harghita ocupă un loc important în peisajul economic al României. Județul s-a făcut remarcat prin cultura cartofilor de bună calitate, cu care s-a făcut performanță. Harghita a înregistrat, în 2017, cea mai bună producție de cartofi din ultimii 27 de ani.

“Pentru aceste performanțe e necesar să căutăm cele mai bune instrumente pentru a putea menține acest nivel ridicat, pentru a dezvolta în acest caz partea de procesare și depozitare a cartofului”, a spus europarlamentarul Daniel Buda.

“Agricultura reprezintă viitorul. Agresiunea Rusiei și războiul din Ucraina au evidențiat încă o dată importanța agriculturii. La nivel global se prefigurează o criză a prețurilor și una a alimentelor. Miile de hectare arabile și poziția noastră strategică sunt o oportunitate pe care România nu are voie să o rateze.

În ultimii ani, România a pierdut multe hectare de pădure. Este important să transformăm pădurile în pășuni. Aceste păduri susțin dezvoltarea durabilă a comunităților locale, protecția terenurilor agricole și combaterea deșertificării sau sechestrarea carbonului.

Harghita poate juca un rol important în acest demers. Aceste discuții reprezintă un prilej bun pentru dezvoltarea programelor și îndeplinirea demersurilor necesare consolidării sectorului agricol atât la nivelul României cât și la nivel global”, a spus oficialul clujean.

Urșii din Transilvania, pe agenda Europei

El a spus că va acorda o atenție deosebită problematicii urșilor din Harghita. “Am făcut presiuni la nivelul Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală pentru a emite o rezoluție a PE referitoare la protecția creșterii animalelor și a carnivorelor mari în Europa. Aceasta pentru a se conștientiza că viața oamenilor este pusă în pericol, dar și pagubele financiare enorme aduse fermierilor”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Societatea de construcții KESZ România Cluj (KRC) a intrat în rândul partenerilor principali ai grupului francez Soletanche.

KESZ România a devenit “partener de încredere” al Soletanche Bachy

Articolul următor
FAN Courier estimează că va încheia anul cu afaceri de 225 milioane euro, în creștere cu 10% față de 2021, pe fondul unui an plin de provocări și incertitudini. 

E gata noul hub FAN Courier din Cluj. A costat 15 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Nordic Group investește și la Izvin

Nordic Group, una un jucător important în piața distribuției de produse alimentare premium în  rețele Retail, HoReCa și…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share