Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Neon Lighting modernizează iluminatul public pe 76 de străzi din Zalău

Consorțiul condus de compania Neon Lighting a primit amplasamentul pentru etapa a doua a lucrărilor de modernizare de iluminat public.
Un consorțiu de patru companii va lucra la a doua etapă a proiectului de iluminat public cu leduri al municipiului

Consorțiul condus de compania Neon Lighting a primit amplasamentul pentru etapa a doua a lucrărilor de modernizare a iluminatului public. Din asociere mai fac parte firmele EDS Electric, Electromen şi Electro Ursa Servcom.

Proiectul de investiții este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Prin intermediul acestuia, pe 66 de străzi din Zalău se înlocuiesc corpurile de iluminat, iar pe 10 străzi se realizează o rețea nouă. Pe străzile 9 Mai, Mesteacănului, General Dragalina, I. Nechita, B. P. Hasdeu, Ciocârliei, Bd. M. Viteazul, Dumbrava, Dumbrăvița, Torentului se realizează o rețea nouă.

Aici vor fi amplasați stâlpi cu corpuri de iluminat / telegestiune și se realizează un canal tehnic și rețea de iluminat în subteran. Principalele lucrări constau în demontarea aparatelor de iluminat, montarea pe stâlpii existenţi a aparatelor de iluminat cu surse led.

Se va executa extinderea reţelei cu cablu subteran şi stâlpi metalici stradali. Iluminatul va fi realizat și pentru opt treceri de pietoni, cu 16 stâlpi metalici. Toţi stâlpii metalici montaţi vor fi prevăzuţi cu priză de pământ şi cutie de conexiuni echipată cu siguranţe.

De asemenea, va fi implementat un sistem de telegestiune pentru monitorizarea, controlul centralizat al aparatelor de iluminat și monitorizarea punctelor de aprindere. Lungimea rețelei extinse va fi de 8,4 km, iar cea a rețelei înlocuite, de 34 km. Valoarea proiectului de investiții se ridică la 11,2 milioane de lei, dintre care 10,8 milioane execuția lucrărilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu (UMFIH) Cluj a decis să organizeze prima ediție a evenimentului Technology Transfer Days (TTD)

UMF Cluj își va prezenta brevetele de invenție la Technology Transfer Days

Articolul următor

Pompa de căldură, soluția de încălzire a casei de până la 5 ori mai eficientă decât centrala termică pe gaz

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share