Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Viitorii constructori din Bistrița se școlesc pe șantierul Parcul Feroviarilor

Elevii Liceului Tehnologic Feldru, din județul Bistrița-Năsăud, au început stagiul de practică în cadrul șantierului Parcul Feroviarilor, din Cluj-Napoca.
Tinerii din Feldru se familiarizează cu lucrările de construcții printr-un proiect european | Foto: Nord Conforest

Elevii Liceului Tehnologic Feldru, din județul Bistrița-Năsăud, au început stagiul de practică în cadrul șantierului Parcul Feroviarilor, din Cluj-Napoca.

Șantierul este gestionat de societatea clujeană Nord Conforest, iar proiectul european este cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Acesta prevede stagii de practică și orientare profesională în domeniul construcțiilor pentru elevii din Regiunea Nord-Vest. Ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul de revitalizare și activare a Parcul Feroviarilor a fost dat în ianuarie. Acestea sunt executate, cu 9 milioane de euro, de Nord Conforest și Eco Garden Construct.

Durata de realizare este de 20 luni de la momentul emiterii ordinului de începere. Investiția cuprinde patru obiective: Parcul Feroviarilor (53.457 mp), amenajarea străzii cu același nume (8.496 mp) și a malurilor râului, pasarele peste cursul de apă. Lucrările principale vizează reamenajarea integrală a suprafeței parcului și a spațiilor plantate; sisteme de irigații și iluminat public; mobilier urban; reconfigurarea aleilor; suplimentarea vegetației; dotări de agrement, recreere și sport; podețe pietonale.

Proiect de 7,5 milioane euro

Amenajarea străzii presupune înlocuirea integrală a pavajului; amplasarea de elemente de mobilier urban; modernizarea sistemului de iluminat; semaforizare și direcționare către obiectivele turistice și de interes local; amenajarea benzilor, standurilor și stațiilor de alimentare pentru trotinete electrice și biciclete.

Primenirea malurilor râului vizează amenajări peisagere; noi alei pietonale; mobilier urban nou; sisteme de iluminat general și arhitectural cu sistem led; un pavilion deschis; două platforme de odihnă; două amfiteatre. Cele două pasarele pietonale vor asigura traficul pietonal și velo peste Someșul Mic.

Valoarea proiectului este 36,9 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, liderul asocierii de execuție fiind Nord Conforest. Municipalitatea clujeană nu a specificat sursa de finanțare, indicată inițial drept fondurile europene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Proiectul Smart Grid CARMEN a devenit oficial Proiect de Interes Comun al UE

Articolul următor

Knauf Insulation a preluat Gecsat Târnăveni. Tranzacția a fost asistată de Deloitte România și Reff&Asociații

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share