Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Târgul de orientare în carieră de la Oradea, implementat la nivel național

Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră, care s-a desfășurat în Cetatea Oradea în 4 și 5 mai va fi extins la nivel național.

Promisiunea a fost făcută de ministrul Muncii, Marius Budăi, prezent la Oradea în cea de-a doua zi a evenimentului. Acesta a calificat evenimentul de la Oradea printr-un singur cuvânt: superlativ

Minstrul a luat la pas Târgul

Marius Budăi, a promis că următorul proiect cu finanțare europeană a ministerului se va numi simbolic Îndrăgostirea tinerilor de meserie, având ca model evenimentul de la Oradea.

Ministrul Muncii, însoțit de directorul executiv al AJOFM Bihor, Békési Csaba, a luat la pas toate standurile târgului, de la companii, la școli, la instituții publice, care și-au prezentat ofertele în cadrul târgului. Și a fost foarte încântat de tot ce a văzut, felicitându-i pe organizatori cât și pe participanți. Reprezentanții companiilor i-au dat detalii ministrului despre activitatea firmelor pe care le reprezintă. Unii i-au făcut chiar solicitări de modificare a Codului Muncii. Ministrul a fost surprins și de ofertele școlilor vocaționale, care s-au prezentat la eveniment cu exemple practice, încercând să-și atragă elevii spre profilurile lor de activitate.

«Așa da»

Rolul nostru nu este altul decât să aducem sub aceeași umbrelă furnizorii de formare profesională, angajatorii și școlile. Toată lumea știe că orientarea în carieră este cel mai important element al pieței forței de muncă. Vrem să dovedim că acest tip de eveniment organizat azi în Bihor poate fi organizat în fiecare județ și poate, pe termen mediu și lung, să fie unul dintre răspunsurile pentru criza forței de muncă”, preciza Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor, la deschiderea primei zile a evenimentului.

Mii de elevi au vizitat Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră

Mii de tineri elevi, însoțiți de profesori, au „asediat” Cetatea Oradea în cele două zile.

Evenimentul a fost organizat printr-un proiect implementat de Societatea Caritabilă „Don Orione” din Oradea, în parteneriat cu AJOFM Bihor, Camera de Comerţ şi Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Békés (Ungaria), Oficiul Guvernamental Békés şi Fundaţia pentru Dezvoltarea Afacerilor din judeţul Békés.

Ceea ce am văzut astăzi la Oradea este obligatoriu să devină un exemplu de «așa da» în toată țara. Este un eveniment destul de important care face parte din fișa postului la Ministerul Muncii, de a orienta tinerii în carieră. Îl plagiez pe domnul director și îmi place foarte mult ideea și, dacă se poate, în mod simbolic, următorul proiect pe care doresc să-l finanțăm din fonduri europene în legătură cu ocuparea și orientarea tinerilor în carieră se va numi «Îndrăgostirea tinerilor de meserie»”, a declarat Marius Budăi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Deputatul Radu Moisin a prezentat stadiul în care se află secțiunea Brașov - Târgu Mureș - Cluj - Oradea a Autostrăzii Transilvania (A3).

Unde se lucrează și unde nu pe A3. Stadiul șoselei de mare viteză, pe tronsoane

Articolul următor
Cererea uriașă de digitalizare din partea companiilor impulsionează marile proiecte ale Universității Babeș-Bolyai (UBB).

Christian Săcărea: “Pentru IT-ul din Cluj o situație de criză este bună”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share