Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vin banii pe programul Anghel Saligny. Cât li s-a repartizat județelor din Transilvania

Aradul va primi suma cea mai consistentă din regiunile Ardeal și Banat, iar Brașovul, cea mai mică, în cadrul programului național de investiții Anghel Saligny.

Aradul va primi suma cea mai consistentă din regiunile Ardeal și Banat, iar Brașovul, cea mai mică, în cadrul programului național de investiții Anghel Saligny.

Ministrul Dezvoltării (MDLPA) a anunțat finalizarea repartizării pe județe a sumelor alocate prin PNI Anghel Saligny. Cei mai mulți bani merg pe proiecte de drumuri și poduri, urmate de proiectele de apă și canalizare. Lista proiectelor și un exemplu de calcul pentru a explica criteriile de selectare pot fi consultate pe site-ul MDLPA.

Anghel Saligny – Transilvania și Banat

  • Alba 1,1 mld. lei
  • Arad 1,8 mld. lei
  • Bihor 1,4 mld. lei
  • Bistrița-Năsăud 1,1 mld. lei
  • Brașov 0,9 mld. lei
  • Cluj 1,2 mld. lei
  • Covasna 1,0 mld. lei
  • Harghita 1,1 mld. lei
  • Hunedoara 1,1 mld. lei
  • Maramureș 1,2 mld. lei
  • Satu Mare 1,2 mld. lei
  • Sălaj 1,2 mld. lei
  • Sibiu 0,9 mld. lei
  • Timiș 1,3 mld. lei

Sursa: MDLPA

Proiectele pe PNRR se vor depune mai devreme

Ministrul Attila Cseke își dorește să lanseze mai repede apelurile de proiecte pentru Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). “Suntem în discuții avansate cu Comisia Europeană. Deși termenul convenit inițial era 30 iunie, putem lansa apelurile cu o lună și jumătate mai devreme”.

Prin această componentă, cu un buget de 2,7 miliarde de euro, MDLPA asigură cadrul necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România. Investițiile în infrastructura locală vor susține reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale. Totodată, vizează reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intraregional și intrajudețean.

“Va fi asigurat cadrul pentru reformarea și digitalizarea instrumentelor de planificare teritorială și urbană la nivelul autorităților publice locale”, consideră conducerea instituției. MDPLA va construi 5.522 de locuințe pentru tineri și specialiști din sănătate și învățământ, care vor fi eficiente din punct de vedere energetic.

214 milioane euro pentru stațiile de reîncărcare a mașinilor electrice

754 milioane de euro sunt destinate investițiilor în mobilitatea urbană verde, prin înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public cu 1.135 de vehicule nepoluante, cu emisii zero de gaze de eșapament. Ministerul va asigura și stațiile de încărcare necesare, cu un buget de 214 milioane de euro.

Autoritățile locale vor putea achiziționa 13.200 de puncte de reîncărcare pentru vehiculele electrice. Prin Fondul Local se vor realiza 1.091 km de piste pentru biciclete și vehicule electrice ușoare la nivel local/metropolitan (234 milioane de euro).

”Publicăm în transparență decizională și Ghidul solicitantului pentru cea de-a treia componentă din PNRR, privind construcția creșelor, cu un buget de 299 milioane de euro. Apelurile de proiecte le vom lansa până la sfârșitul lunii iunie, astfel, toate fondurile pentru investițiile mari de infrastructură, gestionate de MDLPA și finanțate prin PNRR, vor fi deschise”, a mai arătat Cseke.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Prima ediție organizată în județul Sălaj a galei The Voices Business Awards (VBA) a stabilit un adevărat record de confirmări din partea companiilor premiate.

The Voices of Business Awards a descins în Țara Silvaniei. Cum a fost la gala din Zalău

Articolul următor
Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) îi va învăța pe oamenii de afaceri din județ să evite intrarea în litigii comerciale.

Antreprenorii din Maramureș, instruiți să nu intre în litigii comerciale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share