Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Antreprenorii din Maramureș, instruiți să nu intre în litigii comerciale

Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) îi va învăța pe oamenii de afaceri din județ să evite intrarea în litigii comerciale.

Camera de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM) îi va învăța pe oamenii de afaceri din județ să evite intrarea în litigii comerciale.

CCIM și Baroul Maramureș vor organiza o conferință cu tema arbitrajul comercial. Invitat special este Ștefan Deaconu, președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR). El va susține prelegerea ”Arbitrajul comercial și procedura în fața instanței arbitrale”. Evenimentul este programat în 13 mai, la Centrul de Instruire Gheorghe Marcaș.

Litigiile consumă energie și resurse financiare

“Avem convingerea că experiența Curții de Arbitraj de pe lângă CCIR poate constitui un exemplu de bune practici în materia arbitrajului comercial pe care dorim să îl promovăm la nivel regional. Știm cu toții că litigiile comerciale sunt consumatoare de energie și resurse financiare pentru orice companie. Arbitrajul comercial oferă posibilitatea reducerii perioadei de soluționare a unui litigiu. Reprezintă o alternativă viabilă și facilă la instanțele de judecată statale”, a specificat conducerea CCIM.

Curtea de Arbitraj de pe lângă CCIR este o instituție cu tradiție. Aceasta a soluționat în ultimii 30 de ani numeroase dosare arbitrale de o complexitate deosebită. Are în componența sa 170 de arbitri români și străini recunoscuți la nivel național și internațional. Din 2018 aceasta aplică noi reguli arbitrale, în acord cu cele mai bune practici europene și internaționale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Aradul va primi suma cea mai consistentă din regiunile Ardeal și Banat, iar Brașovul, cea mai mică, în cadrul programului național de investiții Anghel Saligny.

Vin banii pe programul Anghel Saligny. Cât li s-a repartizat județelor din Transilvania

Articolul următor
https://www.sportulsalajean.ro/articol-170974/video-aparitie-inedita-deasupra-zalaului-cinci-elicoptere-cu-oameni-de-afaceri-din-africa-de-sud-au-survolat-zona-scopul-a-fost-zalau-value-center/?fbclid=IwAR0O773k55ZJAeg0EqSUTn5WXe6QPXEvSjK6dmTrA65kyCccF1GOzCAi5v4

Desant de business la Zalău. Cumpărătorii Value Centre au aterizat cu 5 elicoptere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share