Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ansamblu rezidențial în loc de fabrica Prodvinalco

Un ansamblu rezidențial cu apartamente de 2-4 camere va apărea pe platforma fostei fabrici de băuturi alcoolice Prodvinalco din Cluj-Napoca.

Un ansamblu rezidențial cu apartamente de 2-4 camere va apărea pe platforma fostei fabrici de băuturi alcoolice Prodvinalco din Cluj-Napoca.

Consiliul Local a votat în favoarea planului urbanistic de detaliu al ansamblului imobiliar de pe str. Horea. Dezvoltatorul Solaris Real Estate Development (SRED) a făcut îmbunătățiri ale planului urbanistic de detaliu. În spațiul de pe str. Horea se producea coniacul Napoca, în sticle sub forma unei țărăncuțe, conform Media 9. Ulterior, acolo s-a dezvoltat comunitatea culturală H33.

3.836 mp are terenul de pe strada Horea. Clădirile nou-propuse nu sunt la stradă, ci în spatele imobilului. Acestea vor avea subsol, parter, trei etaje și mansardă. La subsol va fi garaj, iar parterul este destinat spațiilor de birouri și servicii. La etaje vor fi 49 de apartamente.

67 de locuri de parcare vor amenajate în subteran. În varianta aprobată în 2021 exista lift pentru parcare. Dezvoltatorii au găsit soluția de cale de acces și au eliminat liftul. La propunerea Solaris, s-a solicitat biroului de proiectare Arhimar o variantă de acces auto cu rampe.

Fabrica de alcool, mutată pe Calea Baciului

Inițiatorii proiectului consideră că această variantă, deși mai puțin rentabilă și mai complicată ca execuție, va fi mai funcțională. În plus, se va evita posibilitatea apariției unor blocaje de trafic pe str. Crișan. „Sperăm să începem lucrările în vară și să finalizăm proiectul la sfârșitul anului viitor”, a spus Călin Vișan, unul dintre proprietarii SRED.

Va fi păstrat un corp din vechiul Prodvinalco, imobil de patrimoniu industrial, integrat în noua construcție. Sediul Prodvinalco a fost mutat pe Calea Baciului. Producătorul de alcool avea, în 2020, afaceri de 53 de milioane de lei și un profit de 14 milioane, cu 103 angajați.

SRED ridică în prezent cinci ansambluri rezidențiale la Cluj-Napoca: Astoria, Vila, Solaris 10, Prisma și Arena. Acestea sunt situate pe străzile Einstein, O. Ghibu, Traian, Oașului și Moldovei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Începe PACK SHOW 2022, cea mai relevantă expoziţie de packaging din România!

Articolul următor

Sistemul școlilor profesionale în sistemul dual, pornit la Timișoara, a împlinit zece ani de activitate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share