Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Blocul Scala a fost reabilitat energetic

Unul dintre simbolurile urbanistice ale municipiului Zalău, blocul Scala, a intrat în procedură de recepție la terminarea lucrărilor.
Recepția lucrărilor la blocul reabilitat din centrul Zalăului a început

Unul dintre simbolurile urbanistice ale municipiului Zalău, blocul Scala, a intrat în procedură de recepție la terminarea lucrărilor.

Proiectul vizează creşterea eficienţei energetice a blocului de locuinţe. Valoarea finală a lucrărilor este de 1,8 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată. Proiectul de investiții este finanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, bugetul de stat şi bugetul local.

Prin proiect s-a urmărit scăderea consumului anual specific de energie și a gazelor cu efect de seră. Investiţia realizată prin acest proiect cuprinde lucrări de reabilitare termică a anvelopei blocului de pe str. Simion Bărnuțiu. Principalele lucrări constau în izolarea termică a faţadelor și tâmplăriei, închiderea balcoanelor, termo-hidroizolarea terasei.

Au fost înlocuite lifturile, corpurile de iluminat și circuitele electrice la părţile comune. Reparațiile au vizat faţada, acoperişul, colectare apelor, finisajele, canalelor de ventilaţie, trotuarele de protecţie. Infrastructura a fost adaptată persoanelor cu dizabilităţi.

Amânări peste amânări pentru cinema

Cinematograful Scala, de la parter, a fost programat pentru inaugurare în această primăvară. Acesta dispune de două săli cu proiecții 3D, dar și de un planetariu. Lucrările de modernizare, de 3,2 milioane de euro, trebuiau să fie terminate, la în vara lui 2021, însă și termenul avansat va fi depășit cu aproape un an.

Antreprenorul desemnat a fost Trustul de Construcții și Instalații (TCI) Cluj. Inițial, sala de spectacole trebuia să aibă capacitatea de 500 de locuri, apoi s-a propus redimensionarea imobilului prin divizarea în trei spații: o sală mare de cinema (247  de locuri), planetariu digital (25 de locuri), o sală mică 3D (40 de locuri).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Societatea Salina Turda și-a deschis stand de prezentare la expoziția internațională Arabian Travel Market (ATM) din Dubai.

Salina Turda vrea să aducă turiști din Dubai

Articolul următor
2 milioane de euro este investiția în renovarea Cetății Colțești, din Munții Trascăului, anunță secretarul de stat Csilla Hegedus.

Cetatea Colțești va fi renovată prin PNRR

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share