Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Salina Turda vrea să aducă turiști din Dubai

Societatea Salina Turda și-a deschis stand de prezentare la expoziția internațională Arabian Travel Market (ATM) din Dubai.
ATM Dubai găzduiește în premieră, în acest an, standul Salinei Turda

Societatea Salina Turda și-a deschis, în premieră, stand la expoziția internațională Arabian Travel Market (ATM) din Dubai.

“Reprezentăm cu mândrie cel mai spectaculos subteran din lume la unul din cele mai importante evenimente de turism ale globului, ATM Dubai. Magnitudinea acestui eveniment crește exponențial vizibilitatea obiectivului nostru.

Prezentă în premieră la acest eveniment, Salina Turda trezește un interes aparte în rândul jucătorilor de pe piața turismului. Turda, ca destinație turistică, devine vizibilă piețelor de călătorie încă neexplorate”, au relatat trimișii societății.

Obiectivul turistic din județul Cluj este prezentat la Dubai World Trade Center și în variantă de realitate virtuală. ATM Dubai cuprinde 1.500 de expozanți, ce reprezintă 158 de destinații din lume. Târgul are loc în perioada 9-12 mai, estimările fiind de 20.000 de participanți.

Trei mine deschise: Rudolf, Terezia, Ghizela

La Salina Turda a început un proces de modernizare și automatizare. În prima etapă s-a realizat modernizarea intrării vechi, de pe strada Salinelor, a doua fiind dedicată celei de pe aleea Durgăului. Acesta este unul dintre cele mai populare obiective turistice din România. Exploatarea sării la Turda datează din epoca romană.

Salina a fost închisă în 1932, fiind redeschisă pentru public şi pacienţii cu boli respiratorii în 1992. În 2010, salina a fost modernizată în urma unei investiţii de şase milioane de euro din fonduri europene. Pe lângă vizitarea celor trei mine (Rudolf, Terezia, Ghizela), turiştii pot juca minigolf, bowling, tenis de masă, pot urca în roata panoramică sau se pot da cu bărcile pe lacul din interior.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Reabilitarea și modernizarea drumurilor județene DJ 172A și DJ 161G, Cluj - Bistrița-Năsăud, vor fi reluate doar după o nouă licitație pentru antreprenor.  

Lucrări de intervenție imediată pe Drumul Bistriței. Licitația mai așteaptă

Articolul următor
Unul dintre simbolurile urbanistice ale municipiului Zalău, blocul Scala, a intrat în procedură de recepție la terminarea lucrărilor.

Blocul Scala a fost reabilitat energetic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share