Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Lucrări de intervenție imediată pe Drumul Bistriței. Licitația mai așteaptă

Reabilitarea și modernizarea drumurilor județene DJ 172A și DJ 161G, Cluj - Bistrița-Năsăud, vor fi reluate doar după o nouă licitație pentru antreprenor.  
Forul județean a decis să facă reparații la cele două drumuri până la desemnarea unui constructor pentru reabilitare | Foto: CJC

Reabilitarea și modernizarea drumurilor județene DJ 172A și DJ 161G, Cluj – Bistrița-Năsăud, vor fi reluate doar după o nouă licitație pentru antreprenor.

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a demarat lucrările în baza proiectului de măsuri de intervenție imediată pentru asigurarea condițiilor optime de circulație. Acesta vizează sectoarele DJ 172A limită cu Bistrița-Năsăud – Țaga și DJ 161G Sucutard – Chiriş – Petea – Palatca – Vaida Cămăraş – DN 16, parte a Drumului Bistriței – lot 1.

Sunt vizate tronsoanele situate pe DJ 172A, între km 33+000 și km 39+452, respectiv DJ 161G, între km 0+000 și km 18+406. Lucrările au demarat la începutul acestei săptămâni. Acestea au un termen de execuție de maxim patru luni.

Contract reziliat cu constructorul inițial

„După problemele avute cu vechiul constructor, cu care am reziliat contractul din cauza nerespectării clauzelor, vom executa lucrări de punere în siguranță a drumului și de asigurare a unor condiții optime de circulație.

Cele două drumuri județene sunt extrem de importante atât pentru această parte a județului, cât și pentru legătura directă cu Bistrița-Năsăud. În ceea ce privește continuarea lucrărilor de reabilitare și modernizare, vom organiza o nouă licitație pentru execuția acestora”, spune Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

În funcție de starea în care se află sectoarele vizate, lucrările constau în remedierea degradărilor structurale prin frezarea suprafețelor afectate, realizarea unui tratament bituminos.

Altele vizează semnalizarea corespunzătoare a întregului traseu, asigurarea colectării, scurgerii și evacuării apelor, asigurarea stropirii cu apă în interiorul localităților pentru prevenirea apariției prafului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Câștigătorul licitației de proiectare a Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj licitației este o asociere italiano-română condusă de 3TI Progetti.

Italienii de la 3TI Progetti vor proiecta, cu 10 milioane €, Spitalul Regional de Urgență Cluj

Articolul următor
Societatea Salina Turda și-a deschis stand de prezentare la expoziția internațională Arabian Travel Market (ATM) din Dubai.

Salina Turda vrea să aducă turiști din Dubai

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share