Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Italienii de la 3TI Progetti vor proiecta, cu 10 milioane €, Spitalul Regional de Urgență Cluj

Câștigătorul licitației de proiectare a Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj licitației este o asociere italiano-română condusă de 3TI Progetti.
Lucrările de construire a spitalului din Florești sunt programate pe patru ani | Foto: MS

Câștigătorul licitației de proiectare a Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj este o asociere italiano-română condusă de 3TI Progetti.

Alături de 3TI Progetti figurează Ingineria Integrata, Aduro Impex și ATI Project, conform Ministerului Sănătății, beneficiarul unității. Consorțiul are obligația, conform contractului, să finalizeze proiectul tehnic de execuție în 12 luni.

Contractul mai prevede 60 de luni pentru asistență tehnică (inclusiv pe perioada execuției lucrărilor de construcție) și 60 luni perioada de notificare a defectelor (garanția lucrărilor). Bugetul pentru lucrările de proiectare și asistență tehnică este de 10 milioane de euro.

Lucrările trebuie să se termine în patru ani

SRU Cluj va avea 849 de paturi pentru îngrijirea pacienților internați, 19 săli de operație, 60 de paturi pentru urgențe, 70 de camere pentru îngrijiri în ambulatoriu și 80 de camere dedicate serviciilor de diagnostic și tratament (imagistică, servicii chirurgicale, endoscopie, cardiologie).

Unitatea sanitară din comuna Florești va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt. Aceasta va fi organizată, în premieră pe centre de servicii și va utiliza tehnologii medicale avansate. Construirea spitalului va dura patru ani de la semnarea contractului de execuție. Valoarea totală a investiției, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, este de 540 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cea mai mare expoziție Brâncuși din ultimii 50 de ani din Români va avea loc în 2023, la Timișoara

Articolul următor
Reabilitarea și modernizarea drumurilor județene DJ 172A și DJ 161G, Cluj - Bistrița-Năsăud, vor fi reluate doar după o nouă licitație pentru antreprenor.  

Lucrări de intervenție imediată pe Drumul Bistriței. Licitația mai așteaptă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share