Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cetatea Colțești va fi renovată prin PNRR

2 milioane de euro este investiția în renovarea Cetății Colțești, din Munții Trascăului, anunță secretarul de stat Csilla Hegedus.

2 milioane de euro este investiția în renovarea Cetății Colțești, din Munții Trascăului, anunță secretarul de stat clujean Csilla Hegedus.

“Am cercetat terenul și am discutat despre următoarele proiecte finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) cu primarii din regiune, secretarul de stat Zsolt Matuz, subprefectul Albei, Andras Vincze. Pe lângă renovarea Cetății Colțești, vom face și locuri de parcare. Proiectul va include și realizarea unui centru de informare în centrul satului.

Valoarea totală  a investiției este de peste 2 milioane de euro. Cetatea Colţeşti va fi promovată împreună cu alte obiective turistice din regiune pentru a face cunoscut și recunoscut patrimoniul nostru cultural și construit”, a menționat Hegedus.

12 trasee, incluse la finanțare

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat metodologia procedurii de selecție pentru identificarea obiectivelor a 12 rute culturale finanțabile prin PNRR.

Investiția presupune două tipuri de intervenții: promovarea a 300 de obiective turistice, restaurarea a 225 de obiective. Trasele includ castele, curii, cule, sate cu arhitectură tradițională, gastronomie, biserici fortificate și de lemn, mănăstiri, castre romane, cetăți, Delta Dunării.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Unul dintre simbolurile urbanistice ale municipiului Zalău, blocul Scala, a intrat în procedură de recepție la terminarea lucrărilor.

Blocul Scala a fost reabilitat energetic

Articolul următor
Organizatoarea Târgului Internațional Agraria susține că expozițiile agricole trebuie să se axeze pe calitate, nu pe numărul de participanți.

Corina Mareș, Agraria: “Copiii să vină la expoziții ca să vadă că văcuțele nu sunt mov”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share