Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Extinderea rețelelor de apă și canal la Cluj-Napoca va costa 14 milioane euro

70 de milioane de lei este investiția în lucrărilor de extindere a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în municipiu.

70 de milioane de lei este investiția în lucrările de extindere a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în municipiu.

„Lucrările de execuție din cadrul acestei investiții de apă-canalizare de mare amploare, realizate din fonduri europene, vizează 36 de străzi. Acestea vor debuta în cel mai scurt timp. Ordinul de începere a fost deja emis. În maximum 30 de zile constructorul va prelua toate amplasamentele și va întocmi graficul de execuție”, a spus președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

El a semnat autorizația de construire necesară demarării lucrărilor. Investiția este parte a megaproiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Acesta este derulat de Compania de Apă Someș, societate aflată sub autoritatea forului administrativ județean.

Vor fi 11 stații de pompare

Cu o durată de execuție de un an și jumătate, contractul vizează extinderea, pe 28 km, a rețelelor de distribuție a apei pe 20 de străzi din Cluj-Napoca. Investiția prevede inclusiv construirea a patru rezervoare pentru înmagazinarea apei potabile și a 11 stații de pompare.

În ceea ce privește extinderea rețelelor de canalizare, proiectul prevede montarea a 35 km de conducte, pe 27 de străzi. Proiectul presupune și amplasarea a 11 stații de pompare a apei uzate și a 28 de echipamente destinate măsurării debitelor de apă uzată și monitorizării parametrilor apei uzate.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Art in Business din seria X Party & Networking în 10 iunie 2022, Cluj Napoca

Articolul următor
Clădirii de birouri Novis Plaza, din parcul industrial Tetarom I, i-a fost acordată certificarea verde finală BREEAM, cu ratingul Excellent.

Novis Plaza a primit certificarea BREEAM

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share