Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

FAN Courier și-a activat la Cluj cel mai modern hub din țară

Liderul pieței de curierat din România, FAN Courier, a dat în funcțiune cel mai modern centru al său din țară, investiție de 14,5 milioane euro.
Noul centru regional are o capacitate de sortare de 7.500 de colete pe oră | Foto: TB

Liderul pieței de curierat din România, FAN Courier, a dat în funcțiune cel mai modern centru al său din țară, investiție de 14,5 milioane euro.

Este primul proiect din România cu o soluție ce optimizează fluxul de curierat și reduce timpii de tranzit. Adrian Mihai, CEO a al FAN Courier, a relevat că investiția a fost concretizată în mai puțin de un an, într-un context dominat de pandemie și de perspectiva unei crize economice.

“Hub-ul regional Cluj-Napoca vine să completeze din punct de vedere operațional capacitatea noastră de preluare și sortare a expedițiilor zilnice. Acest lucru se va găsi în performanța operațională crescută cu impact direct în scăderea timpilor de livrare”, a menționat cofondatorul FAN Courier.

Construirea hub-ului a început în februarie 2021 și s-a finalizat în 10 luni prin instalarea benzii de sortare. Centrul găzduiește și deservește activitatea filialei Cluj. În plus, preia și gestionează toate operațiunile de tranzit pentru expedițiile din întreaga zonă a Ardealului.

Noutatea este un sistem ergonomic, cu “fingere”, care ajută la descărcarea mai rapidă a expedițiilor de către curieri. Acesta diminuează distanța pe care operatorii o parcurg în interiorul depozitului în timpul manipulării coletelor. Depozitul este dotat cu o bandă de sortare cu o capacitate de 7.500 colete / oră, ceea ce înseamnă o viteză a sortatorului de 2,2 m/ secundă. Sistemul este prevăzut cu 41 de tobogane.

Au cumpărat teren de 44.000 mp, pe Bulevardul Muncii

Liderul pieței de curierat din România, FAN Courier, a dat în funcțiune cel mai modern centru al său din țară, investiție de 14,5 milioane euro.

 

“Tehnologia de la Cluj, cu totul nouă în România, ne va ajuta să sortăm mult mai repede, câștigând zilnic o oră. Noua tehnologie ne permite să ajungem mult mai rapid la filialele deservite, cu beneficii directe pentru întreaga zonă a Ardealului”, a declarat Felix Pătrășcanu, cofondator al FAN Courier.

Terenul achiziționat are o suprafață de 44.600 mp, dintre care 28.500 mp construibilă. 16.100 mp sunt destinați parcărilor și zonelor de acces. Construcțiile se întind pe 6.500 mp.

Strategia de dezvoltare a FAN Courier include construirea unui alt hub de sortare – încărcare – descărcare la Sibiu, unde a fost achiziționat un teren, dar și continuarea dezvoltărilor la Ștefăneștii de Jos cu un centru logistic.

FAN Courier a fost fondată în 1998 și a devenit lider al pieței naționale de curierat. Fondatorii săi sunt Felix Pătrășcanu, Adrian Mihai și Neculai Mihai. Acum deservește 55.000 de clienți cu o echipă de 7.500 de angajați și o flotă de 4.400 de autovehicule.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

10 milioane de euro pentru reabilitarea punctelor termice din Oradea

Articolul următor
ciuca transavia alba

Premierul, la o mare firmă din Alba: Încurajez replicarea acestui model de business

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share