Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Premierul, la o mare firmă din Alba: Încurajez replicarea acestui model de business

ciuca transavia alba

Modelul de business al celui mai mare producător și procesator de carne de pasăre din județul Alba poate fi cu încredere replicat de mediul de afaceri, crede premierul Nicolae Ciucă. Acesta a vizitat joi județul Alba, trecând pe la mai multe companii din județ.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a vizitat Transavia, companie privată cu capital integral românesc ce are ca obiect de activitate producția și procesarea cărnii de pasăre. În cadrul vizitei, oficialul a anunțat și ce ajutoare se derulează pentru fermieri, precum și schemele care sunt pregătite pentru finanțarea agriculturii.

”Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia și echipamentele pe care se lucrează, îmi oferă încredere că producătorii români sunt în măsură să asigure pieței produse de calitate și să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranța alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a transmis șeful Cabinetului de miniștri.

Transavia este una dintre cele mai importante afaceri de familie, care deține și produce brandurile Fragedo, Libertan și Papane. În cei peste 30 de ani de activitate, Transavia a investit constant în modernizare și în tehnologie de ultimă generație și a adoptat inovația ca sursă de creștere sustenabilă a business-ului și de predictibilitate pentru viitor. Compania este unul dintre cei mai mari angajatori români, având în prezent peste 2.200 de angajați, care activează preponderent în cele 29 ferme de creștere a păsărilor și în cele patru ferme de producție vegetală, în fabrica de nutrețuri combinate, în cele trei abatoare de ultimă generație și în fabrica de procesare a cărnii. În fermele Transavia, localizate în opt județe din România, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui.

Ciucă a vorbit în cadrul vizitei despre Programul ”Sprijin pentru România” și componenta privind susținerea agriculturii și industriei alimentare, domenii strategice și cu pondere substanțială în economia românească.

„Am decis recent în Guvern să punem la dispoziția fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o măsură de susținere a agriculturii și industriei alimentare, care va contribui la reducerea impactului generat de creșterea prețurilor la produsele de bază. Pentru a face performanță este nevoie de forță de muncă înalt calificată. Din acest considerent am susținut și a fost aprobată de Parlament o altă măsură a Programului ”Sprijin pentru România” prin care a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură și industria alimentară”, a menționat prim-ministrul Ciucă, în discuțiile cu reprezentanții Transavia.

El a mai adăugat că va fi introdusă o altă măsură destinată încurajării procesării în România a materiei prime. În baza unei scheme de ajutor de stat ce urmează să fie aprobată de Guvern, fermierii vor avea la dispoziție 200 de milioane de euro, soluție legislativă ce va contribui la asigurarea necesarului pieței interne și la reducerea presiunii asupra stocurilor și prețurilor la alimente.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Liderul pieței de curierat din România, FAN Courier, a dat în funcțiune cel mai modern centru al său din țară, investiție de 14,5 milioane euro.

FAN Courier și-a activat la Cluj cel mai modern hub din țară

Articolul următor

Rolul CFO-ului într-un mediu de business dinamic, la CFO Conference Cluj-Napoca

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share