Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

16 ferme dintr-o comună sălăjeană primesc finanțare europeană

Comuna sălăjeană Valcău de Jos este campioană în județul Sălaj la atragerea fondurilor europene, 16 ferme de aici fiind implicate.

Comuna sălăjeană Valcău de Jos este campioană în județul Sălaj la atragerea fondurilor europene, 16 ferme de aici fiind implicate.

Cei 16 fermieri au primit finanţare pe fonduri europene pentru dezvoltarea fermelor pe măsura 6.3. Sătenii îşi dezvoltă mici ferme, majoritatea pe fonduri europene, conform Sportul Sălăjean. Primăria vine în sprijinul acestora şi îi ajută, prin consiliere, pentru a putea accesa fonduri UE și a-şi dezvolta micile ferme.

La ultima sesiune a Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, pe măsura 6.3, 106 proiecte din Sălaj au primit alocare a fondurilor europene. Satele Valcău de Jos și Lazuri au avut câte 4 proiecte câștigate, Valcău de Sus și Subcetate, câte 3 proiecte, Preoteasa, 2 proiecte. Formele de organizare sunt întreprindere familială sau persoană fizică autorizată.

Administrația locală vine în sprijinul fermierilor, pe care îi consiliază pentru a putea accesa aceste fonduri. “Primăria îi sprijină, îi ajută cu consilierea. Mai departe este treaba dânşilor pe cine îşi aleg consultant în derularea proiectelor”, a spus primarul Ioan Roşan. Fondurile primite vor fi folosite pentru achiziţionarea de utilaje cu ajutorul cărora să lucreze terenurile agricole.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Metroul, centura metropolitană și spitalul regional de urgență sunt proiecte care au fost discutate cu șefa Reprezentanța Comisiei Europene, Ramona Chiriac.

Marile proiecte ale Clujului, dezbătute cu Reprezentanța Comisiei Europene

Articolul următor

Se reiau zborurile pe Aeroportul din Oradea.

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share