Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Planul de Amenajare a Teritoriului Județului Bihor, realizat prin fonduri europene

Consiliul Județean Bihor a depus luni, 16 mai 2022, pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) proiectul pentru actualizarea Planului de Amenajare a Teritoriului Județean (PATJ) Bihor. În cadrul PNRR se finanțează 5 astfel de proiecte.

Serviciul proiecte cu finanțări nerambursabile din cadrul CJ Bihor a depus proiectul la ora 10:06, iar la ora 10:11 fondurile s-au epuizat, în condițiile în care la ora 10:00 s-a deschis linia de finanțare. Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 237.000 euro Euro, fără TVA.

Ce este PATJ

Planul de Amenajare a Teritoriului Județean este un document esențial la care se raportează orice Plan Urbanistic General (PUG) al oricărei localități din Bihor.

Planul de amenajare a teritoriului judeţean are caracter director şi reprezintă expresia spaţială a programului de dezvoltare socio-economică a judeţului. PATJ se corelează cu Planul de amenajare a teritoriului naţional, cu Planul de amenajare a teritoriului zonal, cu programele guvernamentale sectoriale, precum şi cu alte programe de dezvoltare, iar prevederile Planului de amenajare a teritoriului judeţean devin obligatorii pentru celelalte planuri de amenajare a teritoriului şi de urbanism care le detaliază.

Fiecare judeţ trebuie să deţină Planul de amenajare a teritoriului judeţean şi să îl reactualizeze periodic, la 5-10 ani, în funcţie de politicile şi de programele de dezvoltare ale judeţului.

Practic, prin proiectul depus, se încearcă decontarea plății pentru PATJ-ul comandat de CJ Bihor în aprilie 2020. Acesta este în curs de realizare, efectuându-se până acum 3 etape din cele 4. Ultima etapă este cea de avizare a documentului.

SC Urban Team SRL este firma care în conformitate cu contractul nr. 67 din 06.04.2020 prestează serviciul de actualizare aPATJ-ului . Valoarea contractului este de 946 050 lei cu TVA.

Proiectul pentru decontarea sumei a fost depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul local, I.4 – Elaborarea/actualizarea în format GIS a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În decurs de patru ani, numărul de membri al Asociației Întreprinzătorilor Maramureș (AIM) a crescut de la 31 la 60.

Asociația Întreprinzătorilor Maramureș și-a dublat numărul de membri

Articolul următor
2022 CUPA TRANSAVIA_TEHODORA GOLF CLUB

Cupa Transavia, pe cel mai mare teren de golf din România. Theodora Golf Club a deschis sezonul competițional

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share