Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cu bicicleta printre dealuri și doline

Asociația Țara de Piatră organizează sâmbătă, 21 mai, începând cu ora 10:00, a doua plimbare cu bicicleta pe Platoul Carstic Vașcău. La evenimentul – pilot din 30 aprilie au admirat din șei frumusețile Munților Codru Moma circa 70 de persoane.

Plecarea va avea loc din satul Colești, din parcarea restaurantului Muma Codrului. Traseul va coborâ spre satul Câmp, cu o oprire de 5 minute la Estavela unde vor fi oferite informații despre acest fenomen carstic rar întâlnit.

În continuare traseul va străbate pășunea numită ,,Câmpeneasa”, iar după circa trei kilometri va atinge peștera cu același nume.

Peștera Câmpeneasa este probabil cel mai frumos obiectiv turistic din Platul Carstic Vașcău, unic în România prin cascada de circa 40 metri de la intrare, cea mai mare cădere subterană de apă din țara noastră.

De aici, participanții o vor lua încet spre Tăul lui Ghib, unde „musai” vor face o clisă friptă, ne vor odihni și vor socializa „oleacă”.

De la Tăul lui Ghib vor începe să urce pentru a trece pe la Peștera Șura de Piatră, un fenomen carstic interesant reprezentat printr-un tunel prin stânca de calcar care parcă te duce într-o altă lume.

Printre dealuri și doline, un proiect pentru iubitorii cicloturismului

După un alt popas, participanții vor porni spre cătunul Merișor, cel mai înalt punct pe care îl vor atinge pe traseu.

În coborâre vor întâlni drumul care leagă satul Câmp de Câmp Moți, și se vor împărți în două grupuri: cei care se vor întoarce la Colești pentru odihnă și cei care tânjesc după mai multă adrenalină.

Traseu mai dificil

De aici începe partea a doua a călătoriei, pe un traseu de dificultate mai mare. Vor pedala împreună până sus pe Vârful Ronțar (918 metri) după care vor lua la vale circa 6 kilometri, pe Lungu Dealului, pe cărări prin păduri și pășuni cu peisaje și pante care se vor lăsa în mod cert cu descărcări de adrenalină în tot corpul.

Odată finalizat traseul, grupul se va întoarce la Colești unde va găsi grătarul încins, plăcinte pe lespede umplute cu bunătăți, beri artizanale reci și un party cu muzică bună, pusă de prietenii de la Basska, Yardie Flo și Vapor.

Traseu Bicicletă Nivel Mediu

Colești – Estavela – Câmp – Peștera Câmpeneasa – Tăul lui Ghib – Peștera Șura de Piatră – Cătunul Merișor – Colești

Distanță – 14 km

Diferența de nivel – 450 m

Timp aproximativ- 3 – 4 ore

Nivel dificultate – Mediu

Traseu Biciclete Nivel Avansat

Colești – Estavela – Câmp – Peștera Câmpeneasa – Tăul lui Ghib – Peștera Șura de Piatră – Cătunul Merișor – Câmp Moți– Vârful Ronțar – Lungu Dealului – Colești

Distanță – 27 Km

Diferența de nivel – 1.100 m

Timp aproximativ – 6 – 7 ore

Nivel dificultate – Avansat

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru implementarea sistemului național RO e-Factura și factura electronică

Articolul următor
apia cereri unice

APIA a primit peste 770.000 de cereri unice de plată pentru 9,9 milioane de hectare

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share