Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

APIA a primit peste 770.000 de cereri unice de plată pentru 9,9 milioane de hectare

apia cereri unice

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor unice de plată. Potrivit instituției, în acest an s-au înregistrat mai puține cereri, însă pentru o suprafață totală mai mare.

Astfel, în perioada 01 martie – 16 mai 2022, au fost depuse un număr de 778.552 cereri unice de plată pentru o suprafață de 9.902.113 hectare.

La o analiză comparativă a datelor, se observă că față de anul anterior numărul cererilor a scăzut cu 36.739 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 9.844 ha. Confirmăm astfel că, de la an la an, fermierii sunt tot mai conștienți de importanța comasării terenurilor pentru a crește productivitatea și competitivitatea pe piață, au explicat reprezentanții APIA.

Precizăm că, în conformitate cu prevederile comunitare și naționale în vigoare, Campania de primire a cererilor unice de plată continuă timp de 25 de zile, respectiv până la data de 10 iunie 2022 inclusiv, cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Cu bicicleta printre dealuri și doline

Articolul următor

Oradea cumpără șapte tramvaie și 45 de stații de încărcare electrice prin PNRR

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share