Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

IAR Brașov: profituri mai mici din cauza creșterii cheltuielilor

IAR Braşov, companie ce realizează mentenanţă şi reparaţii pentru elicoptere, a raportat pentru primul trimestru al acestui an un profit net de 1,84 milioane de lei, cu mult sub cele 14,13 milioane de lei din perioadea ianuarie-martie 2021, pe fondul creşterii puternice a cheltuielilor din exploatare, după cum reiese din raportul societăţii publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, citat de bursa.ro.

Veniturile din exploatare s-au ridicat la 97,2 milioane de lei, în creştere cu 17% comparativ cu cele din primele trei luni ale anului trecut.

Pe de altă parte, cheltuielile cu materiile prime, materialele şi mărfurile au fost de 75,5 milioane de lei, cu 40% mai mari decât cele din primul trimestru al anului trecut, în vreme ce cheltuielile cu personalul s-au ridicat la 11,14 milioane de lei, în creştere cu 10%, comparativ cu aceeaşi perioadă de raportare. În ansamblu, pentru primele trei luni ale acestui an, IAR Braşov a avut cheltuieli din exploatare de 93,9 milioane de lei, cu 38,6% mai mari faţă de cele din primul trimestu al anului trecut.

Acţionarul principal al IAR Braşov este Statul Român care, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului deţine 64,89% din compania aeronautică.

Total
34
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Ford solicită, de asemenea, doar vehicule electrice din 2035

Articolul următor
investitii sibiu - fabrica ifm 2

Fabrici, hub-uri, hypermarket: Investiții noi în județul Sibiu

Citește și:
Citeste mai mult

Start-up Nation aproape de start

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a publicat vineri, 24 iunie 2022, procedura finală de implementare a programului pentru stimularea…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
34
Share