Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

IAR Brașov: profituri mai mici din cauza creșterii cheltuielilor

IAR Braşov, companie ce realizează mentenanţă şi reparaţii pentru elicoptere, a raportat pentru primul trimestru al acestui an un profit net de 1,84 milioane de lei, cu mult sub cele 14,13 milioane de lei din perioadea ianuarie-martie 2021, pe fondul creşterii puternice a cheltuielilor din exploatare, după cum reiese din raportul societăţii publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, citat de bursa.ro.

Veniturile din exploatare s-au ridicat la 97,2 milioane de lei, în creştere cu 17% comparativ cu cele din primele trei luni ale anului trecut.

Pe de altă parte, cheltuielile cu materiile prime, materialele şi mărfurile au fost de 75,5 milioane de lei, cu 40% mai mari decât cele din primul trimestru al anului trecut, în vreme ce cheltuielile cu personalul s-au ridicat la 11,14 milioane de lei, în creştere cu 10%, comparativ cu aceeaşi perioadă de raportare. În ansamblu, pentru primele trei luni ale acestui an, IAR Braşov a avut cheltuieli din exploatare de 93,9 milioane de lei, cu 38,6% mai mari faţă de cele din primul trimestu al anului trecut.

Acţionarul principal al IAR Braşov este Statul Român care, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului deţine 64,89% din compania aeronautică.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ford solicită, de asemenea, doar vehicule electrice din 2035

Articolul următor
investitii sibiu - fabrica ifm 2

Fabrici, hub-uri, hypermarket: Investiții noi în județul Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share