Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Revin marile evenimente sportive. Confirmări pentru Transylvania Open și Sports Festival

Evenimentele sportive Transylvania Open și Sports Festival și-au anunțat datele de desfășurare și principalii invitați.

Evenimentele sportive Transylvania Open și Sports Festival și-au anunțat datele de desfășurare și principalii invitați.

Transylvania Open WTA250 va avea loc în perioada 8-16 octombrie. Meciurile se vor juca indoor, pe hard, în BT Arena, și vor debuta cu două zile de calificări. Turneul și-a câștigat locul în calendarul oficial al Women’s Tennis Association din 2021 și promite să devină o competiție de tradiție.

”Cluj-Napoca a fost anul trecut singurul oraș din Europa cu două turnee WTA: Winners Open și Transylvania Open. Amândouă au fost competiții care s-au bucurat de un real succes. Am primit multe aprecieri din partea oficialilor WTA și vom merge în continuare cu Transylvania Open. Este un turneu care cu siguranță va deveni o tradiție. Are toate șansele să crească. Anul acesta vom avea o nouă competiție puternică indoor, cu jucătoare de top și miză mare”, Patrick Ciorcilă – director Transylvania Open

Calendar competițional influențat de război

Datele au fost stabilite de oficialii WTA și au fost făcute publice de curând. Afișarea calendarului pentru a doua parte a anului a fost decalată din cauza evenimentelor din Ucraina, care au influențat locul de desfășurare a unor turnee. Prima ediție a Transylvania Open a adunat la Cluj, în 2021, campioane de top 100 mondial și două câștigătoare de Grand Slam: Simona Halep și Emma Răducanu.

La turneul din Cluj s-a decis ultimul loc de la Turneul Campioanelor, câștigat de cea care a obținut trofeul Transylvania Open: Anett Kontaveit. Meciurile s-au jucat pe suprafață hard, în BTarena. În cadrul turneului Transylvania Open WTA250 din acest an vor concura 32 de jucătoare la simplu și 16 echipe la dublu. În joc vor fi puse 280 de puncte WTA, premii de 275.000 de dolari.

Lindstedt, confirmat la retragerea lui Tecău

Sports Festival se va derula în intervalul 9-12 iunie, în zona Sala Polivalentă – Cluj Arena. Horia Tecău, triplu câştigător de Grand Slam, va avea meciul oficial de retragere în 10 iunie. Fostul său partener la dublu, Robert Lindstedt, alături de Andrei Pavel și Simona Halep vor juca pe terenul de tenis amenajat în BTarena.

Tecău şi Lindstedt au format o echipă timp de peste trei ani și au jucat împreună 250 de turnee. Cu 23 de titluri la dublu câștigate, Lindstedt s-a retras din carieră de curând, la 44 de ani.

Vicecampion olimpic și triplu câștigător de Grand Slam

“Meciul de retragere al lui Horia Tecău va fi un amical cu multe momente savuroase. Vom organiza un adevărat spectacol al tenisului, cu mulți invitați-surpriză și multe provocări. Pregătim o competiție unică. Vom sărbători pasiunea pentru tenis și vom aduce un omagiu sportivului nostru care a oferit atât de multe tenisului românesc și internațional”, a spus Mirel Alexa, director executiv al Sports Festival.

Tecău s-a retras din carieră la finalul anului trecut, la 36 de ani, după 38 de titluri câștigate în circuitul profesionist. Palmaresul lui cuprinde trei trofee de Grand Slam la dublu câştigate la Australian Open (2012), Wimbledon (2015) și US Open (2017). Tecău a câştigat, alături de Florin Mergea, și medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016. Biletele pentru meciul de retragere a lui Horia Tecău au fost puse în vânzare. Meciul va avea loc vineri, 10 iunie, de la ora 17:30, în BTarena.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Numai 5% din toate proiectele de digitalizare finalizate în sectorul public din România sunt folosite în fapt, relevă un studiu al OVES Enterprise.

Digitalizarea în instituțiile publice. Furnizorii de soluții: "Nu sunt interesate". Clujul: "Revoluționăm relația cu cetățenii"

Articolul următor

Universitatea Politehnica Timișoara a inaugurat un performant laborator 5G, realizat cu sprijinul Nokia

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share