Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul cere bani Europei pentru startup-urile sale studențești. Comisarul Mariya Gabriel: “De acord!”

Comisarul european Mariya Gabriel a acceptat propunerea municipalității clujene de a se finanța cu sume de la UE startup-urile create de studenți.
Comisarul european s-a arătat interesant de propunerile venite de la Cluj | Foto: TB

Comisarul european pentru inovare, Mariya Gabriel, a acceptat propunerea municipalității clujene de a se finanța cu fonduri UE startup-urile create de către studenți. Inițiativa a venit la conferința Innowave Summit, de la Cluj.

“Am făcut o propunere pe care comisarul european Mariya Gabriel a acceptat-o să o ducă la nivel european. Să finanțăm în interiorul universităților din Cluj, dar și din Europa startup-uri pentru studenți. Cei care au idei creatoare să primească o sumă de bani cu care să și le concretizeze. Să creeze locuri de muncă, după aceea să atragă alți investitori. Să facem din Cluj-Napoca un hub de inovare pentru tineri, să facem ca universitățile să contribuie la rezolvarea problemelor actuale cu care ne confruntăm”, a motivat primarul Emil Boc.

“Acest eveniment este extrem de important pentru viitorul României, viitorul Clujului, în primul rând al Europei. Abordează cele mai importante probleme cu care ne confruntăm în ziua de astăzi. De la independența energetică pe care trebuie să ne-o asigurăm în România și în Europa față de Rusia până la probleme care țin de mediu: diminuarea poluării, susținerea transportului nepoluant.

Vrem o mai bună educație, o mai bună sănătate în orașele și regiunile noastre. Inovare înseamnă până la urmă soluții mai bune pentru toți cetățenii. Facem aceste evenimente pentru a aduce investiții, locuri de muncă mai bine plătite, fonduri europene. În spatele unor cuvinte precum summit, inovare se află de fapt fonduri UE, investiții, lucruri care schimbă în bine calitatea vieții tuturor”, a spus edilul clujean.

Întâlnire cu femeile din high-tech de la Cluj

Punctul central al vizitei comisarului european a fost deschiderea Innowave Summit. „Cluj-Napoca și Varna sunt inițiatorii acestui eveniment, transformat în unul de frunte pentru inovarea în Europa de Est. Prin primarul Emil Boc, Clujul a ajuns unul dintre cele mai puternice centre regionale de inovare din Europa.

Inovațiile și noile tehnologii vor defini viitorul economiei europene. Cei mai importanți în domeniul inovării sunt inovatorii înșiși. Inovația este un proces, iar procesele de a aduce ideile în realitate trebuie susținute. Construirea unui ecosistem european integrat de inovare este esențială pentru crearea condițiilor de creștere a companiilor europene.

Acum este momentul pentru investiții strategice, atragerea talentului, facilitarea accesului la capital. Noua generație de inovatori sunt viitorul nostru, dar și prezentul nostru. Ne va ajuta să transformăm Europa un lider în inovare”, a spus oficialul european.

Mariya Gabriel s-a întâlnit cu rectorii a șase universități din Cluj, dar și cu inițiativa „Femei în tehnologie”. Un moment special în program a fost deschiderea conferinței Europe Goes Local. Subiectul principal a fost rolul tinerilor în politica regională. Cu acest prilej, Gabriel a anunțat și crearea rețelei de capitale europene a tineretului.

60 de fondatori și manageri din inovare la Grand Italia

Innowave Summit are loc pentru prima dată la Cluj, fiind unul dintre cele mai mari evenimente de inovare din Europa Centrală și de Est. Conferința este organizată de Forumul de Afaceri Bulgar, Clusterul de Educație Cluj, Primăriile Cluj-Napoca și Varna. Evenimentul face parte din activitățile strategice ale primei platforme pan-europene de colaborare și stimulare a startup-urilor din lume, Startup Cities.

60 de fondatori și manageri de renume mondial ai companiilor internaționale din sectorul inovării și 2.000 de reprezentanți ai ecosistemelor de afaceri și startup-uri din 28 de țări au discutat despre viitorul inovării în Europa. Inovație, talent, acces, conectivitate și investiție strategică au fost cuvintele cheie ale conferinței de la Hotelul Grand Italia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Companiile își regândesc strategiile de business: crește numărul recrutărilor, productivitatea angajaților - optimizată

Articolul următor
Grupul TeraPlast a primit acordul de finanțare prin ajutor de stat pentru o investiție de 11,2 milioane euro în o unitate de producție de folii stretch.

Statul ajută TeraPlast să fabrice folii stretch

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share