Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oamenii de afaceri din Kiev au venit la Cluj

Organizațiile de afaceri din Cluj vor promova, în Regiunea Nord-Vest (RNV) a României, produsele și serviciile din Kiev.
Antreprenorii din cele două țări s-au întâlnit la Palatul Administrativ din Cluj-Napoca

Organizațiile de afaceri din Cluj vor promova, în Regiunea Nord-Vest (RNV) a României, produsele și serviciile din Kiev.

  

Camera de Comerț și din Kiev (CCK) și Camera de Comerț și Industrie Cluj (CCIC) au stabilit o întâlnire la Instituția Prefectului. Delegația din Ucraina a fost condusă de Alla Romashko – director de Departament Export și Dezvoltare Internațională. Din aceasta au mai făcut parte Monica Vasile – CCK Italia, Lisenko Lubov – director general al LLC Biobalans, Oksana Halahan – director comercial, Marieta Tamas – avocat  Ciprian Onofrei, Sebastian Fekete – Microvision Consult, inițiator al întrevederii.

Oportunitățile de colaborare economică, puse în discuție

Autoritățile române au fost prezente prin prefectul Irina Munteanu și de viceprimarul Clujului, Dan Tarcea. Mediul de business a fost reprezentat de președintele CCIC, Ștefan Dimitriu, și de președintele Asociației Patronilor și Meseriașilor (APM) Cluj, Augustin Feneșan. Discuțiile au avut ca obiectiv principal punerea bazelor de colaborări dintre mediul de afaceri ucrainean cu cel din RNV, în special din Cluj.

Prefectul a prezentat un mesaj de solidaritate și empatie membrilor delegației. Irina Munteanu a evidențiat mobilizarea exemplară pentru ajutorarea refugiaților a populației civile și a autorităților în parteneriat cu organizațiile nonguvernamentale și mediul de business din județ.

Un punct important al discuțiilor a făcut referire la necesitatea donațiilor de produse sanitare și de uz general, pentru populație cât și răniți, urmare a agresiunii militare ruse în Ucraina, pe lângă cele deja oferite de populație și autorități. Reprezentanții delegației de la Kiev au prezentat situația din Ucraina, activitatea economică care se desfășoară, oportunități de colaborare în prezent și în viitor.

Sprijin pentru reconstrucția Ucrainei

Reprezentanții mediului de afaceri român și ai autorităților au stabilit activități care se vor desfășura în perioada următoare. Alte discuții au vizat relaționarea comercială dintre mediul de afaceri din Ucraina și cel din județul Cluj și din România. Dimitriu și Feneșan și-au arătat deschiderea și susținerea promovării în rândul companiilor din țară a serviciilor și produselor din țara vecină.

Referitor la solicitarea de susținerea umanitară, au fost anunțate demersuri pentru ajutorarea cu materiale sanitare, conform solicitărilor transmise de reprezentanții Camerei de Comerț Ucrainene de către antreprenorii români.

“În contextul dificil și de o complexitate ridicată în care se află Ucraina, speranța la un climat pașnic și pozitiv și susținerea reconstrucției țării vecine, prin intermediul companiilor în domeniu, pot reprezenta un bun augur pentru întărirea relațiilor economice dintre mediile de business dintre România și Ucraina”, a declarat Irina Munteanu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Street Food Festival în Cetatea Oradea

Articolul următor
Constructorul Antrepriza de Lucrări și Reparații (ARL) are la dispoziție o jumătate de an pentru a reabilita străzile din zona Dinu Lipatti din Bistrița.

ARL va amenaja drumurile din noile zone rezidențiale ale Bistriței

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share